Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Trebatice v teple a suchu: Ani extrémne teploty na trati nezabránili napínavým pretekom

Monday, 28. 06. 2021 - 12:04, Public relations   

Trebatice v teple a suchu: Ani extrémne teploty na trati nezabránili napínavým pretekom

Tridsať stupňov už predpoludním a pretekári v kombinézach čakajúci na začatie tréningových kôl. Tak vyzeral pre mnohých slovenských i zahraničných jazdcov začiatok kartingovej soboty. Adrenalín a momenty, pri ktorých museli pretrekári siahnuť až na dno svojich síl, boli v rámci trebatickej tretej pretekárskej soboty série Slovenského kartingového pohára umocnené extrémnymi teplami a nedostatkom tieňa, pričom teplota asfaltu prekračovala 50 stupňov Celzia.

49a5266.jpg

Núdza o napínavé momenty nebola ani v jednej kategórii. Dokopy 86 štartujúcich bojovalo nielen s protivníkmi, ale aj s vlastnou fyzickou kondíciou a fyzikou v rámci veľkých tepiel.

49a5573.jpg

"Väčšina pretekárov sa rozhodla pred meraným tréningom prezuť. Pneumatiky sa potom označia a jazdec na nich musí prejsť všetkými kolami pretekov. Vo vysokých teplotách voľba nových pneumatík neznamená vždy zrýchlenie," hovorí Tomáš Kuna z organizačného tímu.

mg-3919.jpg

Organizácia pretekov napriek obrovským teplotám nechybila. K menšiemu prekročeniu predurčeného itinerára došlo po oneskorenom štarte jednej z dospelých tried spôsobenom technickými problémami na štartovej rovinke. Boj pretekárov s teplom na trati bol skutočne úctyhodný. Pre niektorých išlo o prvé preteky v takto vysokých teplotách. K vážnejším kolíziám však nedošlo.

mg-4237.jpg

"Séria SKP začala nultým ročníkom v roku 2009, kedy sme pôvodne plánovali iba jeden pretek. Nakoniec z toho boli dva a v ďalšom roku sme odštartovali plnú sezónu tak, ako má byť. Pôvodne nás v organizačnom tíme bolo viac, teraz sme v podstate s Tomášom dvaja. Veľmi si vážime pomoc našich kamarátov a kolegov a tešíme sa aj z priazne pretekárov. Vďaka ním to dáva zmysel," hovorí hlavný organizátor pretekov Róbert Chudý.

mg-4343.jpg

Na štvrté preteky série sa môžeme tešiť už 10. júla. V Rakúskom Bruck an der Leitha sa stretnú milovníci motokár opäť za podmienok sprínsnených v súvislosti s vírusom COVID-19. Aj preto odporúčame sledovať facebook Slovenského kartingového pohára a stránku slokap.sk. Videomagazín bude dostupný už onedlho TU. Pre výsledky klikajte SEM.

mg-4512.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri