Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  MRC

Titul vicemajstrov pre tím z Topoľčian

Wednesday, 17. 11. 2021 - 18:47, Public relations   

Titul vicemajstrov pre tím z Topoľčian

Finále Motoršport Rally Cupu, ktoré bolo súčasťou Auto Show 2021 na Slovakia Ringu, rozdelilo konečné poradie sezóny v MRC. Laco Mokran a Julo Kováč potvrdili svoj potenciál.

Pravoverní fanúšikovia majú isto ešte v živej pamäti finálový súboj SRP v Košiciach, kde sa Laco a Julo popasovali so svojim rivalom Tomášom Polovkom. Tieto dve posádky sa fanúšikom autošportu postarali o pekný napínavý súboj počas celej sezóny, a inak tomu nebolo ani na záverečnom podujatí MRC 2021, na Slovakia Ringu.

Tibor Szabosi;ac7i7424-2.jpg

„S Tomášom sme si výborne zasúťažili, a aj vďaka tomuto súboju, mala naša sezóna oveľa dramatickejší náboj. Ďakujeme chlapi,“ uznanlivo konštatuje Laco Mokran, ktorý sa na štart záverečného podniku sezóny Motoršport Rally Cup-u znova postavil s Renaultom Clio Sport a spolujazdcom Julom Kováčom. „Šanca na titul v triede bola síce iba teoretická, ale stále žila a my sme chceli zabojovať,“ pokračuje pretekár posádky Rally Clubu Topoľčany, ktorá do súťaže vstúpila nádejným druhým miestom. „Tomáš s Danom sú veľmi skúsení a vedeli sme, že nič nenechajú na náhodu. Preto sme museli zabrať hneď od začiatku. Po prvom meranom úseku sme zaostávali iba o štyri sekundy, a na dvojke sme rozdiel ešte zmenšili.“ To všetko aj napriek tomu, že dvojica z Topoľčian nezvolila práve ideálne obutie. „Na úvodných dvoch úsekoch sme dopredu nasadili strednú a dozadu mäkkú zmes. Nebolo to však správne. Do ostatných dvoch eresiek sme preto prezuli na mokré. Auto hneď začalo lepšie držať a mohli sme sa o neho viac oprieť,“ vysvetľuje Laco.

Tibor Szabosi;ac7i9735-4.jpg

V druhej časti súťaže sa už lámal chlieb. Tentoraz však v neprospech posádky na Renaulte Clio. „Pred súťažou sme sa dohodli, že si to užijeme a tak sme sa s Ďusom za volantom striedali. Ďuso jazdil Auto Show a ja MRC. Po dvojke však Ďuso hlásil problémy s prevodovkou. Preverili sme to a zistili, že nám nejde štvrtý stupeň. To bol dôvod, prečo sa Ďuso odhlási zo zvyšku súťaže v Auto Show. Rozhodli sme sa, že skúsime dôjsť aspoň MRC, kde sa stále hralo o cenné body do záverečného hodnotenia,“ vysvetľuje Laco Mokran. „Bolo nám jasné, že za tohto stavu už výborne jazdiaceho Tomáša nezdoláme. Sústredili sa preto na udržanie pozície. Problémy s prevodovkou sa však stupňovali a v závere nás vytrápil aj druhý rýchlostný stupeň. Nakoniec sme boli radi, že sme došli do cieľa na treťom mieste v triede a udržali si tak pozíciu vicemajstrov v triede A3 MRC.“

Tibor Szabosi;ac7i8670-4.jpg

Podujatie na Slovakia Ringu dalo teda bodku za úspešnou sezónou posádky Rally Clubu Topoľčany. „Na Ringu sme v marci vstupovali do Slovenského Rally Pohára a teraz sme rok zakončili znova na Ringu štartom v Motoršport Rally Cup-e. K nášmu titulu v SRP sme tu dokázali pridať aj ďalší pekný výsledok v MRC, z čoho máme veľkú radosť,“ neskrýva spokojnosť Laco Mokran. „Podarilo sa to aj napriek tomu, že sme neštartovali na úvodnom podniku v Kopřivnici, a v Sliačoch sme sa za volantom vystriedali s Ďusom. Myslíme si však, že sezónu môžeme pokojne hodnotiť ako úspešnú. Tím ukázal svoj potenciál a schopnosť rastu. Uvedomujeme si však, že to všetko by sa nebolo podarilo bez podpory nášho Clubu, našich partnerov a členov našich tolerantných rodín, ktorým sa týmto chceme veľmi pekne poďakovať. Našim súperom gratulujeme k ich výsledkom a tešíme sa už na pokračovanie spoločných súbojov v nasledujúcej sezóne.“

Tibor Szabosi;asr61480-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri