Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Taktická jazda priniesla krásny výsledok

Monday, 27. 08. 2018 - 18:18, Ľuboš Kašický   

Taktická jazda priniesla krásny výsledok

Tím Zaneti Motorsport nasadil do najprestížnejšej súťaže rely sezóny, do slávnej Barum Rally v Zlíne, skúsenú českú posádku Antonín Tlusťák a Ivo Vybíral. Vyplatilo sa. Tím sa v nabitom štartovom poli zviditeľnil krásnym výsledkom.

Náročnosť 48.ročníka Barum Rally Zlín tentoraz zvýraznilo aj premenlivé počasie. „Mám radšej keď prší, alebo je sucho. Nie však takéto premenlivé počasie," priznal už na štarte skúsený domáci pretekár Antonín Tlusťák, ktorý do súťaže štartoval na Škode Fabia R5. No nekompromisné počasie si s posádkami poriadne zahrávalo. V piatok to bolo ako na hojdačke a zradnosť tratí sa ešte zvýraznila. „Na trati je plno naťahaného humusu. Niekde prší, niekde nie. Netreba to preháňať," konštatoval po prvej sekcii Tlušťák a v približne 120-člennom štartovom poli sa jeho časy pohybovali v druhej desiate.

bar03.jpg

V noci medzi prvou a druhou etapou potom pekne zapršalo a dážď neustupoval ani počas nedeľňajšej prvej sekcie. „Všade veľa vody. Poriadne sa to šmýka. My sme sa však sústredili na Kašavu, aby sme odskočili našim súperom. Zajazdili sme tam desiaty najrýchlejší čas absolútne," vravel spokojne pred posledným servisom Antonín Tlusťák. V sobotu posádka šetrila mokré gumy, ktoré obula až do druhej etapy a naplánovaná taktika fungovala. Pred poslednou sekciou si posádka štartujúca za tím Zaneti Motorsport upevnila svoju pozíciu a s trochou šťastia mohla uvažovať aj o prvej desiatke. Nakoniec z toho bolo krásne dvanáste miesto v absolútnom poradí a piate v silno nabitých Majstrovstvách Českej republiky.

bar04.jpg

„Preteky pre nás dopadli výborne. Na začiatku bolo jasné, že to bude náročné vďaka počasiu. Preto sme išli do toho takticky a využili sme skúsenosti z minulých rokov," bilancoval nádherný výsledok pilot tímu Zaneti Motorsport, Antonín Tlusťák. „Vedeli sme, že to bude o tom dôjsť do cieľa a neurobiť žiadnu chybu. Takže miestam, kde hrozili defekty som sa vyhýbal a to sa vyplatilo. Nemali sme žiadne problémy, ani raz sme nevyleteli z trate a neurobili sme ani žiadny defekt. Jedinú malú krízovku sme mali dnes na Trojáku, keď sme sa pokúšali odskočiť Pospíšilíkovi. To sa aj podarilo. Inak sme išli takticky a vyplatilo sa to."

bar01.jpg

Pochopiteľne, že spokojný s výsledkom bol aj šéf tímu Zaneti Motorsport. „S Toníkom Tlusťákom sa poznáme už nejakú dobu a dohodli sme sa, že za nás bude štartovať na súťaži, ktorú veľmi dobre pozná. Krásny výsledok, ktorý v mimoriadne silnej konkurencii najlepších pretekárov Európy dokázal doviezť je potvrdením, že to bolo správne rozhodnutie. Výborne tu odprezentoval nielen seba, ale aj náš tím Zaneti," radoval sa z pekného výsledku Ivan Mutňanský.

bar05.jpg

Za tím Zaneti Motorsport však v slovenskom rely šampionáte štartuje posádka Jaroslav a Erik Melichárkovci. Žiaľ, kvôli pracovnej zaneprázdnenosti bude musieť táto posádka vynechať štart v najbližšom podujatí MSR v Trebišove. Na štarte ich však určite uvidíme v záverečnom podniku sezóny MSR v Košiciach.

bar02.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri