Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Štvrté miesto v piatej etape pre Juraja Vargu

Wednesday, 10. 01. 2024 - 15:57, Miroslav Majláth   

Štvrté miesto v piatej etape pre Juraja Vargu

Slovenský reprezentant Juraj Varga dnes zbytočne neriskoval a v piatej etape 46. Rally Dakar 2024 dojazdil na štvrtom mieste.

 

Varga Motorsport Team

Poznáte ten pocit, keď smerujete do roboty a kým do nej prídete cítite sa byť totálne vyčerpaný a narobený. Tak presne takýto pocit zažívali dnes súťažiaci na 46. Rally Dakar 2024.

Varga Motorsport Team

Dlhá, takmer šesťstopäťdesiat kilometrov merajúca piata etapa bola odlišná od predchádzajúcich. Súťažiaci totiž najskôr museli absolvovať viac ako päťsto kilometrov dlhý prejazdový úsek a až potom ich čakalo necelých stodvadsať kilometrov meraných. V nich Slovák Juraj Varga volil istotu, bez zbytočných komplikácií, za čo mu v cieli piatej etapy patrilo štvrté miesto. V celkovom priebežnom poradí mu aktuálne patrí rovnaká priečka.

Varga Motorsport Team

„Dnešná etapa bola podstatne rýchlejšia. Celá bola v piesku a posiata množstvom pieskových dún. Snažil som sa nabrať čo možno najmenšiu stratu na mojich súperov, čo sa mi aj podarilo. Nakoniec z toho bolo štvrté miesto v kategórii Quad a ja som zaň spokojný.

Varga Motorsport Team

Zajtra a pozajtra nás čaká asi najťažšia etapa na Dakare. Ide o štyridsaťosem hodinovku, kde budeme vyslovene v púšti bez signálu a asi aj bez výsledkov. V tejto etape to bude fungovať tak, že všetci musíme zostať stáť v najbližšom bivaku pri ktorom budeme o 16:00 hodine tunajšieho času. Ých bude pritom rozložených celkovo osem a je jedno v ktorom ostane kto stáť a rovnako je jedno v ktorej hodine. Takáto štyridsaťosem hodinovka sa koná na Rally Dakar úplne prvýkrát. Navyše po dojazde do cieľa súťažiacich na motocykloch a quadoch bude organizátor prepravovať lietadlom do Rijádu. Samozrejme kategória car a truck sa bude musieť prepraviť sama, po svojich. Sám som zvedavý ako toto bude všetko fungovať, ale určite to bude veľké dobrodružstvo,“ opísal juraj Varga nielen dnešnú etapu, ale aj to čo ho v nasledujúcich dvoch dňoch čaká.

Varga Motorsport Team

Ako už Juraj Varga povedal, pred nami je novinka Dakaru, štyridsaťosem hodinová etapa. Sami sme zvedaví, či nejaké výsledky v priebehu nej uvidíme, alebo nie. Necháme sa jednoducho prekvapiť.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri