Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Štart sezóny v športovej bubline. Trebatice príjemne prekvapili.

Thursday, 06. 05. 2021 - 13:35, Public relations   

Štart sezóny v športovej bubline. Trebatice príjemne prekvapili.

1.5.2021 TREBATICE – Netradičný oneskorený štart série sa konal výnimočne bez prítomnosti divákov. Vzhľadom na pandémiu koronavírusu boli organizátori nútení podstúpiť prísne hygienické a zdravotné opatrenia, ktoré však účastníkov neodradili. Podľa spoluorganizátora Tomáša Kunu ide o veľmi dobrú účasť s ohľadom na podmienky.

„Dnes prišlo 84 jazdcov v dokopy trinástich kategóriách. Takmer každý, kto sa na Slovensku venuje motokáram, je dnes tu. Prišlo aj zopár pretekárov zo zahraničia, ktorých neodradila ani aktuálna situácia. Na preteky sa tešia a tešíme sa aj my,“ hovorí Tomáš Kuna.

Copyright manufacturer;49a3299.jpg

Prvé preteky série na okruhu v Trebaticiach sa konali po viac ako polročnej prestávke medzi sezónami, ktorá bola aj vzhľadom na aktuálnu situáciu nadštandardne dlhá. Nedočkavosť pretekárov bolo možné krájať. V celom areáli panovala dobrá nálada a radosť z možnosti konečne si zašportovať. V prospech podujatia hralo aj počasie. Príjemných 20 stupňov a jasná obloha boli úplne v rozpore s predpoveďou.

Copyright manufacturer;49a3472.jpg

Práve ostré slnko a dlhá prestávka od jazdenia sa pravdepodobne podpísali pod niekoľko kritických situácií, ktoré sme pozorovali predovšetkým pri jazdcoch skupiny KZ. Zopár súťažiacich dostalo šmyk a niektorí pretekári vyleteli z trate.

Copyright manufacturer;img-0974-10.jpg

„Trebatice som ako jazdec nikdy nemal príliš rád. Na druhej strane, mám k nim veľký rešpekt a považujem ich za dobrú trať. Ide o klasickú trať, akou je napríklad aj talianska Monza,“ hovorí tréner Maťo Homola.

Technicky náročná trať je jednou z najkratších na Slovensku a príležitostí na predbiehanie nebolo veľa. Ostré zákruty sa striedali s tiahlymi a rovinky neposkytovali dostatok priestoru na rozmýšľanie. Napriek tomu sme sa stali svedkami niekoľkých predbehnutí a zopár pokusov, ktoré sa skončili kontaktom motokár.

Copyright manufacturer;img-0968-7.jpg

„Sme veľmi vďační za dnešnú účasť a dúfame, že na ďalších pretekoch nás bude ešte viac. Počasie bolo perfektné a zopár kritických situácií na trati pripisujem radosti účastníkov z toho, že môžu pretekať,“ zhodnotil s úsmevom Tomáš Kuna.

Copyright manufacturer;img-0985-7.jpg

Vzhľadom na aktuálnu situáciu s pandémiou koronavírusu môže nastať zmena v programe. V rámci série 2021 je naplánovaných dokopy šesť pretekov, z ktorých dva by sa mali konať v susednom Rakúsku. Pre najaktuálnejšie informácie sledujte náš web a sociálne siete.

Ak aj vás zaujal priebeh pretekov, kompletné výsledky si môžete pozrieť TU.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri