Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Štart Kartingovej sezóny 2020

Saturday, 27. 06. 2020 - 21:57, Tomáš Kuna   

Štart Kartingovej sezóny 2020

Dňa 20.6.2020 sa konalo na trati v Orechovej Potôni prvé kolo Slovenského kartingového poháru. Pre jazdcov sa to zdal byť ako ideálny štart do sezóny, ale to sa nestalo. Počas prvých jázd sa počasie síce nemenilo, a preto mnohí jazdci mohli s radosťou jazdiť a nemať obavy, že by sa ich výkon mohol zhoršiť. Už počas druhej jazdy sa to, ale zdramatizovalo. Všetko nasvedčovalo k tomu, že poradie pretekárov sa bude meniť, keďže začalo výdatne pršať a výrazne sa aj ochladilo. Zlé poveternostné, ale aj upršané podmienky priniesli pretekárom mnohé šmyky na trati a dali možnosť sa ukázať tým, ktorí viac obľubujú upršané podmienky. Ako to v skutočnosti dopadlo si pozrime priamo vo výsledkoch.

1. Junior 60 + Easykart trophy

V kategórii triedy JUNIOR 60 štartovalo 8. pretekárov. Na prvom mieste sa umiestnil Baláž Simon, ktorý nepustil ani za ťažkých upršaných podmienok pred seba Dominika Huraba. Na treťom mieste sa umiestnila Klára Tlusťáková.

V kategórii Easykart Trophy 60 štartovalo 10. pretekárov. Ako v prvej jazde tak aj v druhej jazde sa podarilo v náročných podmienkach zvíťaziť Matyašovi Mitanekovi pred Vilmosom Wilsitsom. Na treťom mieste skončil Martin Toth.

Archív AKSR.jpeg

2. Baby 60

V kategórii BABY 60 štartovalo 9. pretekárov. Najúspešnejší z nich bol ako v minulej, tak aj v tejto Alex Molota, ktorý začal bravúrne presviedčať o svojich schopnostiach, že možno bude dominovať aj počas tejto sezóny. A tak sa aj stalo. Na druhom mieste za ním skončil Martin Šoltys. Na treťom mieste sa umiestnil Nicolas Styk.

3. Baby 50

V kategórii BABY 50 IAME štartovalo 7. pretekárov. Na prvom mieste sa po náročných súbojoch a upršanom počasí umiestnil Nikolas Zelenský. O druhé miesto bol neustále boj medzi Filipom Tánczošom a Marošom Pažickým. No nakoniec prvý spomínaný Filip Tánczoš skončil na druhom mieste a za ním na treťom mieste skončil Maroš Pažický.

V kategórii BABY 50 a motorizáciou BlueBird štartovali 4. pretekári, ktorí sa neustále už od prvej jazdy predbiehali. V celkových výsledkoch sa napokon odrazila technická zručnosť Levente Farkaša, ktorému sa podarilo uspieť ako v prvej, tak aj v druhej jazde pred súpermi. Na druhom mieste skončil Oliver Péte. Na treťom mieste sa umiestnil Patrik Mahdák.

Archív AKSR.jpeg

4.ROTAX MIKRO MAX

V kategórii Rotax Micro Max štartovalo 15. pretekárov. V každej sekunde prvej jazdy, takisto aj druhej jazdy nebolo jasné, že aké bude nakoniec celkové poradie od druhého miesta. Aj v sťažených podmienkach sa, ale jazdcom podarilo predviesť bravúrne výkony. Na prvom mieste sa umiestnil s plným počtom bodov 50 -Jakub Gašparovič. Z druhého miesta sa napokon tešil Tomáš Brančík. Spoza prvých dvoch jazdcov boli pretekári, ktorí im neustále dýchali na krk, ale len jeden sa mohol umiestniť na treťom mieste a tým bol nakoniec Matej Nemec.

5. Rotax Junior

V kategórii ROTAX JUNIOR sa predstavilo 10 pretekárov. Po ľahkej prvej jazde a za pomerne dobrého počasia dominoval na trati Andres Cordova. No v druhej jazde sa zmenilo počasie a začalo veľmi výdatne pršať, čo znepríjemnilo povrch na trati pretekárom a to najlepšie zvládol zasa Zoltán Kéreš. Počas technicky ťažkej a náročnej druhej jazde, mnohých šmykoch mimo trate a súčte bodov oboch jázd sa podarilo nakoniec na celkovo prvom mieste umiestniť Andresovi Cordovovi. Na druhom mieste celkovo skončil Zoltán Kéreš a na treťom mieste sa umiestnil Šimon Hegély..

Archív AKSR.jpeg

6. ROTAX MAX + ROTAX DD2

V kategórii Rotax Max DD2 štartovali 5. pretekári. V náročnom počasí sa, ale pretekári bravúrne vyhrali s ideálnou stopou, a preto bola radosť pozerať na ich jazdy. Na prvom mieste sa umiestnil Ivan Lipka. Na druhom mieste za ním si krvopotne vybojoval miesto Peter Privracký. Na treťom mieste sa umiestnil Akos Haramia.

V kategórii Rotax Max Senior štartovalo 8. pretekárov. Ako v predchádzajúcej kategórii bola radosť sa pozerať na pretek. Preto sme mali možnosť vidieť skutočne zaujímavé súboje v ktorých uspel Oliver Višňovský pred Petrom Fulínom. Na treťom mieste sa umiestnil Dávid Bareš.

Archív AKSR.jpeg

7. KZ Senior

V kategórii KZ2 Senior štartovalo 7. pretekárov. Po perfektnom výkone aj v daždivom počasí počas druhej jazdy sa umiestnil na prvom mieste Miroslav Pecka, ktorý opäť raz presviedča, že ako zvládol minulú sezónu, tak asi ovládne aj túto. Na druhom mieste sa umiestnil Ištván Meszároš.Na treťom mieste sa umiestnil Josef Schmuckenschlag.

Archív AKSR.jpeg

8. KZ Masters

V kategórii KZ Masters štartovalo 13. pretekárov. Tak ako po minulej sezóne, tak aj v tejto sa snažil Ľubomír Višňovský ukázať svoje kvality, avšak to nestačilo. K prvenstvu mu stačil krôčik, ktorý ale uchmatol Atilla Vingler. Na druhom mieste sa umiestnil Ľubomír Višňovský a na treťom mieste skončil Roman Dobšovič.

9. KZ Junior

Na záver sa pozrieme na kategóriu KZ Junior, kde štartovalo 14. pretekárov. Na treťom mieste sa umiestnil Milan Turkovič, ktorý svojími výkonmi takmer prekonal pretekára Atillu Knézela, ktorý si, ale obhájil svoje druhé miesto po náročnej prvej jazde . No a na prvom mieste sa umiestnil Martin Konopka, ktorý dominoval v oboch jazdách.

Archív AKSR.jpeg

Pretekári to v týchto pretekoch nemali naozaj ľahké. Potrápilo ich ako zo začiatku sucho, tak aj z konca upršané počasie voči, ktorému sa ale bravúrne postavili a dokázali vyčarovať z tých pretekov nezabudnuteľnú skúsenosť. V ďaľšom preteku, ktorý sa presunul z 25.7 na 1.8 sa budeme mať naozaj načo tešiť, pretože veríme, že po prvom tohto ročnom preteku sezóny všetci pretekári neodhalili svoje karty. Najbližší Slovenský kartingový pohár bude už 1.8.2020 na trati v susednom Rakúsku - Bruck an der Leitha.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri