Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Spokojnosť v tíme Mazuma Racing

Sunday, 30. 07. 2023 - 07:48, Public relations   

Spokojnosť v tíme Mazuma Racing

Laco Mokran dramatizuje súboj o titul v SRP, keď vo Vranove vyjazdil ďalšie cenné pódium. Jeho tímový kolega Marek Jalč zasa víťazstvom v triede upevnil suverénne priebežné vedenie v šampionáte triedy 4.

 

Tibor Szabosi;asr64736-8.jpg

Na štart 5. ročníka Rally Vranov sa postavili obidve posádky mladého tímu MAZUMA RACING s jasnými ambíciami na víťazstvo vo svojich triedach. Líder tímu Marek Jalč, štartujúci so spolujazdcom Tomášom Kocúrom na Nissane Z350, má sezónu veľmi nádejne rozbehnutú a vedúce postavenie v priebežnom poradí MSR triedy 4 chcel ešte upevniť. „V triede máme veľmi silných súperov, no súťaž sa končí až v cieli a v rely je možné všetko,“ nestrácal nádej Marek a pripravil seba aj vozidlo na štart veľmi poctivo. A vyplatilo sa. Spišskonovoveská posádka si z Vranova odviezla plný bodový zápis a svoj majstrovský cieľ znova o kus priblížila, keď pred poslednou tretinou sezóny vedie už s obrovským náskokom 177 bodov! „Rely vie byť nekompromisná a problémy jednej posádky neraz nahrávajú inej. Tentoraz sa šťastie priklonilo na našu stranu. Body za prvé miesto nám pomáhajú upevniť postavenie pred dvojicou záverečných súťaží sezóny a zvýšili naše šance na titul v triede,“ povedal v cieli spokojný Marek Jalč.

Michal Bobko;asf-6408-9.jpg

Hre o majstrovský titul je aj druhá posádka tímu v zložení Laco Mokran a Julo Kováč, sedlajúca Renault Clio Sport v triede RP3 Slovenského rely pohára (SRP). „Na pokračovanie rozbehnutej sezóny sme sa naozaj tešili. Víťazstvo v Prešove nás povzbudilo a vrátilo vieru na úspešnú sezónu,“ neskrýva Laco Mokran. „Vlaňajšia sezóna nám príliš nevyšla a tak sa tento rok o to viac snažíme nadviazať na titul zo sezóny 2021. Konkurencia však nespí a máme hneď niekoľko silných súperov s ktorými v tomto roku zvádzame nádherné vyrovnané súboje.“

Tibor Szabosi;asr66143-9.jpg

Aj vo Vranove sa proti topoľčianskej posádke Mokran – Kováč postavili ich priami rivali Patrik Magyar a Rudo Domby. „Rudo sa po odstúpení v Prešove snažil vo Vranove bodovú stratu dohnať a dokázal využiť to, že rýchly úsek Vavrinec vyhovoval aj jeho autu. Trochu nám tam ušiel, no verili sme, že stále budeme mať šancu na poslednom úseku v Mrázovciach. Žiaľ, pre haváriu sa táto ereska zrušila a musíme sa uspokojiť s druhým miestom. Veľmi sme si však užili priamy súboj a Patrikom, ktorého sme v cieli nakoniec porazili o neuveriteľné dve desatiny sekundy! Takéto súboje sa nám veľmi páčia a sú najlepším korením nášho športu,“ usmieva sa spokojný Laco Mokran, ktorý tak v priamej konfrontácii zasa na Patrika Magyara ukrojil zopár bodov a pred trojicou súťaží v Dobšinej, Košiciach a v Ružomberku zaostáva len o osem bodov. Súboj o titul v SRP tak bude evidentne napínavý až do konca sezóny.

asr64868.jpg

„Myslím, že Vranov pokojne môžeme vyhodnotiť ako ďalší úspešný víkend. V tíme Mazuma Racing sa vytvorila dobrá partia ľudí, ktorí si pomáhajú a navzájom fandia. Spolu s Ďusom sme radi za možnosť štartovať v tomto tíme a podieľať sa na písaní jeho úspešnej výsledkovej histórie. Ďakujeme Marekovi a všetkým našim „mazumáckym“ partnerom za pomoc a podporu,“ povedal Laco Mokran a k jeho slovám sa pridal aj Marek Jalč. „Presne tak. Ja som rád, že len môžem potvrdiť Lacove slová. Všetko funguje ako má a to je základný predpoklad na vyjazdenie dobrého výsledku. Bez našich partnerov by to bolo oveľa ťažšie a tak im patrí veľká vďaka.“

asr64866.jpg

Posádky tímu MAZUMA RACING využijú najbližšie týždne do štartu ďalšej súťaže poctivou kontrolou a prípravou svojich vozidiel, ktoré prichystajú na štart v polovici septembra (16. – 17. 9. 2023). V Dobšinej sa znova pôjde kombinácia MSR a SRP súťaží.

Tibor Szabosi;asr66551-7.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri