Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Testy

Špičkové laboratórium SGS Czech Republic potvrdilo čistiace účinky výkonného paliva Shell V-Power Nitro+ 95

Thursday, 05. 11. 2015 - 12:01, Public relations   

Špičkové laboratórium SGS Czech Republic potvrdilo čistiace účinky výkonného paliva Shell V-Power Nitro+ 95

Najnovšie testy laboratória SGS Czech Republic preukázali výborné čistiace účinky výkonného paliva Shell V-Power Nitro+ 95. Prvé skúšky uskutočnené novou metódou podľa medzinárodných štandardov CEC zaznamenali v priemere až o tretinu menšie množstvo usadenín na ventiloch motora než pri použití bežného benzínu BA95.

Stále náročnejšia konštrukcia moderných pohonných jednotiek vyžaduje pre dlhodobé a spoľahlivé fungovanie stále kvalitnejšie palivo, ktoré motor nezanáša karbónom a inými nečistotami. Práve nadštandardné palivá majú vďaka špeciálnym aditívam celý rad vylepšených vlastností, okrem iných aj čistiace (detergentné) schopnosti.

Čistiace vlastnosti ako jednu z hlavných vlastností nadštandardných palív potvrdil najnovší test českej pobočky spoločnosti SGS, ktorá patrí medzi celosvetovú špičku v oblasti inšpekcie, testovania a certifikácie. Laboratória SGS predstavili unikátnu motorovú metódu testovania podľa metodiky CEC . Použitá metóda „Dirty-Up & Clean-Up" predstavuje 60 hodinový test pozostávajúci z 800 cyklov, ktoré zodpovedajú typickému zaťaženiu v mestskom prostredí. Test spočíva v jednoduchom princípe, pri ktorom motor najprv „beží" s jedným palivom a následne sa celá skúška opakuje s druhým aditivovaným palivom s použitím pôvodných ventilov motora. Na ventiloch sa sleduje miera zanesenia usadeninami - vizuálne aj z hľadiska hmotnosti. Nasávacie ventily sa s pomocou presných analytických nástrojov vážia pred testom aj po ňom a stanoví sa rozdiel v množstve usadenín.

Prvý test novou metodológiou „Dirty-Up & Clean-Up" uskutočnili laboratória SGS v Kolíne s českými palivami, a to s bežným benzínom BA95 a výkonným benzínom Shell V-Power Nitro+ 95. Testované české palivo obsahuje rovnakú sadu aditív ako palivá predávané na čerpacích staniciach Shell na Slovensku. V prvej časti testu pri použití bežného paliva vzniklo 145 mg usadenín na jeden ventil.

ozcpimvqqynrepoobpl9dsm6jvkrvwuqxgruoglxphg.jpg

Pri použití výkonného paliva Shell V-Power Nitro+ bolo vidieť na prvý pohľad nižšie množstvo usadenín, čo potvrdili aj výsledky merania. „Priemerným výsledkom bolo 95 miligramov usadenín na ventil, hodnota o 34 % nižšia ako s použitím bežného paliva. Podľa štandardnej metodiky sa ešte uskutočňuje odstránenie usadenín zo spaľovacej časti ventilov a priemerné množstvo usadenín na ventil klesá až na 30 mg," komentuje výsledky merania Ivo Krajíček z motorovej skúšobne SGS. „Výsledky hodnotíme veľmi pozitívne. Preukázali sme výrazný detergentný účinok paliva Shell V-Power Nitro+ a výsledné množstvo usadenín na ventiloch zodpovedá aj tým najnáročnejším požiadavkám automobilových výrobcov," dopĺňa Ladislav Fuka, riaditeľ Divízie palív a mazív spoločnosti SGS Czech Republic.

Výkonné palivá Shell V-Power Nitro+ sú vyvinuté tak, aby zlepšovali najmä reakciu motora, pretože zabraňujú tvorbe nových usadenín a odstraňujú už existujúce, ktoré znižujú jeho výkon. Výborne sa hodia pre moderné motory s priamym vstrekovaním, ale aj preplňované motory. Použitie však nájdu aj u majiteľov starších automobilov, a to vďaka čistiacim schopnostiam, ktoré dokážu motor zbaviť existujúcich nánosov usadenín z menej kvalitných palív a obnoviť jeho funkčnosť.

O spoločnosti SGS Czech Republic
Divízia palív a mazív spoločnosti SGS Czech Republic, s.r.o., prevádzkuje najväčšie nezávislé laboratórium na pohonné hmoty v Českej Republike. V motorovej skúšobni vykonáva dlhodobé záťažové skúšky motorov osobných automobilov a najnovšie aj testovanie detergentných účinkov palív pre vznetové motory podľa štandardov Coordinating European Council (CEC). Ostatné divízie ponúkajú široké portfólio expertných služieb v oblasti spotrebného materiálu automobilového, stavebného, potravinárskeho a energetického priemyslu, životného prostredia a ochrany zdravia a bezpečnosti. Viac informácií na www.sgsgroup.cz
O palivách Shell V-Power Nitro+

Záväzok spoločnosti Shell venovať sa inováciám prostredníctvom motoršportu je integrálnou súčasťou našich rozsiahlych výskumných a vývojových programov, ktoré sú základom výroby nových palív pre našich zákazníkov. Palivá Shell V-Power Nitro+ predstavujú najnovšiu generáciu prémiových výkonných palív. Jedinečné benzíny (Shell V-Power Nitro+ a Shell V-Power Nitro+ Racing) a naftové palivá (Shell V-Power Nitro+ Diesel) sú dizajnované pre zlepšenie výkonu vďaka prevencii zachytávania motorových nánosov, ktoré ho oberajú o výkon. Benzín Shell V-Power Nitro+ má až na 99% rovnaké zloženie ako palivo Shell
V-Power race používané Scuderia Ferrari počas Majstrovstiev sveta FIA série F1 v aktuálnom ročníku 2015. Každé nové cestovné vozidlo opúšťa Maranello s plnou nádržou Shell V-Power. Palivá Shell V-Power Nitro+ sú dostupné na viac ako 1 000 čerpacích staniciach Shell v strednej a východnej Európe.

SHELL Slovakia
Spoločnosť SHELL Slovakia, s.r.o. reprezentuje v Slovenskej republike záujmy materskej spoločnosti Royal Dutch Shell plc. Prevádzkuje rozsiahlu sieť čerpacích staníc po celom území Slovenska a ponúka medzinárodné palivové karty euroShell. Divízia Shell Aviation dodáva letecké palivo pre medzinárodné letisko v Bratislave a prostredníctvom divízie Shell Energy Europe zabezpečuje dodávky zemného plynu širokému spektru zákazníkov z oblasti priemyslu a služieb. Viac informácií ponúka www.shell.sk

Royal Dutch Shell plc
Spoločnosť Royal Dutch Shell plc je registrovaná v Anglicku a vo Walese. Centrálu má v Haagu a jej akcie sú kótované na burzách v Londýne, Amsterdame a New Yorku. Spoločnosť Shell pôsobí vo vyše 70 krajinách sveta v oblasti prieskumu a ťažby ropy a zemného plynu, výroby a marketingu kvapalného zemného plynu a skvapalňovania zemného plynu, ďalej v oblasti výroby, marketingu a prepravy ropných produktov a chemikálií a v oblasti projektov, ktoré sa zaoberajú obnoviteľnými zdrojmi energie. Viac informácií nájdete na www.shell.com



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri