Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Spanilá jazda zakončila 5.ročník Zrazu motoristov v Galante

Monday, 07. 10. 2019 - 08:30, Ľuboš Kašický   

Spanilá jazda zakončila 5.ročník Zrazu motoristov v Galante

Milujete všetko čo má kolesá a rachotí správne upraveným výfukom? Tak to ste určite nechýbali poslednú septembrovú nedeľu v Galante, kde sa už po piatykrát konal Zraz nadšencov motorizmu.

 

Tak znie oficiálne názov akcie, no pokojne by sme mu mohli vravieť aj „Klub galantských benzínových sŕdc“. Tak hlasno totiž búchajú srdcia chalanov MRM Motorsport Galanta, Občianskeho združenia Templars, či HIM Motoshop, keď len začujú niektoré z čarovných slovíčok spojených s motoristickým športom, či iným benzínovým kumštom. A o túto „benzínovú lásku“ sa podelili aj s ostatnými. „Je to krásny pocit vidieť, že náš sen sa zmenil na skutočnosť a z malej akcie niekoľkých nadšencov dnes žije motorizmom celé mesto,“ neveriacky, no šťastne krúti hlavou duša podujatia, automobilový nadšenec a pretekár Martin Juhás. „Dali sme do toho celé srdce a keď vidíme šťastných divákov, spokojných pretekárov, či očarené detičky okolo trate, tak vieme, že to má zmysel. Že tá práca stojí za to. Viem však, že sami by sme to nedokázali, keby nám nepomohli naši priatelia z mesta, ktorým chcem týmto veľmi poďakovať. Nebolo by to možné ani bez pomoci zástupcov bezpečnostných zložiek, hasičov, záchranárov a mnohých ďalších, ktorí nám s touto krásnou oslavou motorizmu pomohli. Všetkým naozaj veľmi ďakujeme.“

Marián Bartoš;img-9911-10.jpg

Po dvoch úvodných ročníkoch sa pred troma rokmi akcia presťahovala priamo do centra mesta a odvtedy každoročne Galanta začiatkom jesene napáchne tou správnou vášňou k všetkému, čo má kolesá a motor. Hoci oficiálny program začínal až o desiatej, tak už od ôsmej ráno sa začali schádzať účastníci aj diváci. Atmosféru rozprúdili kaskadéri na motorkách po ktorých nasledovala exhibícia päťnásobného slovenského rely šampióna Ďodiho Béreša. Ten na svojom zelenom Opli Ascona ukázal, že stále patrí medzi absolútnu slovenskú špičku. A diváci jeho krasojazdu patrične aj ocenili potleskom. To však ešte netušili, že sa na nich vyrúti aj pravý monopost GP2 s nefalšovaným zvukom formuly. Galanta sa tak razom zmenila na Monte Carlo, kde sa rev takýchto monopostov rovnako ozýval medzi domami. Prosto, zážitok vrcholnej rozkoše pre plnoverného fanúšika autošportu.

Marián Bartoš;img-8039-3.jpg

Vydarenému piatemu ročníku, spestrenému vystúpeniami kapiel, či tombolou a záverečnou Spanilou jazdou ulicami mesta (mimochodom pokračovala aj do ďalších mestečiek okresu), prialo tiež nádherné počasie. „Prišli tisícky divákov, ktorí si užívali pestrú plejádu značiek od Škodoviek, cez Mercedesy, BMW, Ferrari, či Rolls-Royce. Autá súčasnosti sa na jednej ceste stretávali s legendami minulosti. Motorky sa naháňali so štvorkolakmi a „cesťáky“ s formulou. Myslím si, že môžem povedať, že sa nám akcia znova vydarila. Azda jedinou chybou bolo, že sme sa aj napriek snahe dohodnúť sa, dostali do kolízie s termínom posledných pretekov automobilov do vrchu pri Zvolene,“ posťažoval si Martin Juhás, ktorý sám preteky na Ostrej Lúke nemohol absolvovať celé. „My našu akciu plánujeme dlho dopredu. Vždy, v snahe vyjsť v ústrety, vychádzame až z hotového kalendára slovenského šampionátu a ďalších pretekov, ktoré absolvujú slovenskí pretekári. Aj tento rok sme to urobili tak, aby to nekolidovalo, pretože pretekári k nám chodia radi a sú cenným spestrením celej akcie. Žiaľ, kalendár pretekov do vrchu sa zmenil a ani na našu opakovanú žiadosť o zladenie termínov sme nedokázali nájsť pochopenie u usporiadateľa posledných pretekov sezóny. Som z toho veľmi sklamaný a smutný, pretože stačilo len trocha ochoty,“ dodáva Martin Juhás. Krásnu tradíciu motoristických sviatkov však nemôže zastaviť ani takáto vec a už teraz sa všetci znova tešia na ten nadchádzajúci ročník 2020.

Marián Bartoš;img-8137-6.jpg

Pozrite si našu galériu z podujatia. 

Marián Bartoš;img-0029-11.jpg

Marián Bartoš;img-7430-5.jpg

Marián Bartoš;img-0207-11.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri