Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Slovenský tím prvýkrát na Pohári národov MS v motokárach KWC

Thursday, 17. 05. 2018 - 17:06, Public relations   

Slovenský tím prvýkrát na Pohári národov MS v motokárach KWC

Slováci sú už niekoľko rokov pravidelnými účastníkmi Majstrovstiev sveta v motokárach (Kart World Championship). Doteraz však bojovali len medzi jednotlivcami. Súčasťou KWC je aj Nation's Cup, Pohár národov, kde pretekajú tímy, ktoré hája farby svojej krajiny. Slovensko v Pohári národov doteraz nemalo zastúpenie. Rok 2018 a KWC v poľskom Štetíne, však budú iné. Tím Slovenska sa prvýkrát postaví ostatným krajinám 22. júla 2018.

2018-team-slovakia-kwc-04.jpg

Konkurencia bude veľká, do Pohára národov je aktuálne prihlásených 17 tímov z celého sveta. Slovenský tím sa bude musieť popasovať s veľmi silnými etablovanými tímami ako sú holandský The Dutch Value s úradujúcim Majstrom sveta Rubenom Boutensom, belgický Traxxis, brazílsky Clickspeed, či španielsky Karting Rivas. Nebudú chýbať ani tímy z Karibských ostrovov, Nemecka, Švédska, Dánska, Veľkej Británie a samozrejme domáceho Poľska.

2018-team-slovakia-kwc-01.jpg

Náš tím skĺbil mladícku dravosť, ktorú reprezentuje nová generácia jazdcov Simon Suchovský a Zdeněk Ošťádal a skúsenosti, ktoré zastupujú Marcel Liedl a Andrej Haluška. Predstavme si bližšie jednotlivých členov. Simon Suchovský je špičkový motokárista, ktorý pravidelne zbiera trofeje na šprintových i vytrvalostných indoorových pretekoch. Okrem toho má skúsenosti aj z outdoorových motokár. Zdeněk Ošťádal tiež patrí k novej rýchlej generácii, rovnako ako Simon býva pravidelne úspešný v rôznych indoorových šprintových i vytrvalostných pretekoch, vyskúšal si aj MX-5 Cup. Andrej Haluška je skúsený indoorový pretekár, na konte má mnoho úspechov s pretekov jednotlivcov i tímov, minulý rok zbieral skúsenosti aj na Majstrovstvách sveta v motokárach. Najskúsenejším zo štvorice je Marcel Liedl, ktorý sa pravidelne štartuje na KWC, a jazdí rôzne motokárové seriály. V nedávnej minulosti vyhral triedu do 1600 cm3 v Slovenskom Okruhovom Pohári, alebo druhé miesto v SOP Endurance.

2018-team-slovakia-kwc-03.jpg

Nation's Cup prichádza so zaujímavým programom, môže štartovať až 36 tímov, ktoré budú rozdelené do dvoch kvalifikačných skupín. Každú skupinu čakajú dvojhodinové vytrvalostné preteky, 9 najlepších tímov z každej skupiny postúpi do trojhodinového finále, kde sa rozhodne o najrýchlejšej krajine. Ostatné tímy nastúpia v minifinále, kde si rozdelia 19. - 36. miesto.

Slovenský tím čaká tvrdá skúška, chcú sa so cťou popasovať s najrýchlejšími tímami sveta a ukázať, že dokážu držať krok so svetovou špičkou, možno aj prekvapiť výsledkom. Tím Slovenska za Majstrovstvách sveta v motokárach podporujú SOOP, Todos, DQS Automotive, Presskam, Alcohol Killer, Max60, Detail Art, Rádio Aktual a TopSpeed.sk.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri