Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Moto

Slovenský tím na pódiu FIM EWC!

Monday, 22. 05. 2017 - 17:37, Public relations   

Slovenský tím na pódiu FIM EWC!

Slovenský Maco Racing Team skončil na víkendových pretekoch 8h of Oschersleben v Nemecku na fantastickom treťom mieste počas FIM EWC - Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov cestných motocyklov. Najbližším podujatím seriálu bude jeho premiéra 24. júna na okruhu SLOVAKIA RING.

Tím GMT94 Yamaha si na nemeckom okruhu v Oschersleben zopakoval víťazstvo z nedávnych pretekov 24 Heures Motos v Le Mans. V napínavých súbojoch porazil druhý továrenský tím Yamahy - YART Yamaha Official EWC Team. Tretí skončil súkromný Maco Racing Team, rovnako s motocyklom Yamaha kráľovskej triedy Formula EWC.

csm-ewc-8-h-oschersleben-2017-race-team-honda-racing-a9f223258c.jpg

V cieli delilo druhú Yamahu od víťazov necelých tridsaťjeden sekúnd, a to po ôsmich hodinách náročných bojov medzi motocyklami R1. Pre GMT94 Yamahu je to ich tretí nemecký triumf po sebe. Ich víťazstvo sprevádzala penalizácia v druhej polovici pretekov za nedodržanie tankovacej procedúry, no práve asi to motivovalo jazdcov k ešte lepším výkonom, keď David Checa napokon zlomil aj samotný traťový rekord.

David Checa, Niccolò Canepa a Mike Di Meglio sú aktuálne neporaziteľnou trojicou vo svetovom šampionáte EWC. No česť patrí aj porazeným, keď druhý tím YART sedlal na svoju Yamahu len dvoch jazdcov Broca Parkesa a Kohta Nozaneho; ich tretí Marvin Fritz utrpel zranenia najprv na holandskom okruhu Assen a neskôr počas testov na samotnom Oschersleben.

csm-ewc-8-h-oschersleben-2017-race-3-6e36a7a6d5.jpg

O skutočné napätie sa staral aj náš Maco Racing Team so švajčiarskym Bolliger Team Switzerland v boji o celkovo tretie miesto. Pretekárske stroje oboch stajní takmer nedokončili preteky kvôli dramatickému úbytku paliva, no každý z nich si zvolil na konci pretekov rozdielnu stratégiu. Kawasaki Bolliger šiel na dotankovanie, zatiaľ čo slovenský Maco Racing pokračoval s čoraz prázdnejšou nádržou. Jeho jazdci Greg Junod, Marko Jerman a Anthony Dos Santos sa tak napokon tešili z pódiového umiestnenia vďaka riskantnej stratégii, ktorá tentoraz vyšla.

csm-ewc-8-h-oschersleben-2017-race-1-240b0f8bd8.jpg

Seriál Majstrovstiev sveta FIM EWC pokračuje práve na SLOVAKIA RINGU počas 8h of SLOVAKIA RING, a to v sobotu 24. júna. Štart pretekov v klasickom štýle Le Mans (beh jazdcov cez trať k svojim strojom) je naplánovaný na 14:00 s cieľom za tmy o 22:00. Pre divákov je pripravený program už v piatok večer o 18:00, kedy sa v uličke boxov pred garážami uskutoční autogramiáda. Návštevníci sa budú môcť odfotiť s jazdcami a ich pretekárskymi motocyklami. Lístky na celý víkend sú v predpredaji aj na stránke www.slovakiaring.sk.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri