Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Slovenský kartingový pohár vycestoval za hranice. Druhé preteky odjazdili v Rakúsku

Monday, 19. 06. 2023 - 17:37, Public relations   

Slovenský kartingový pohár vycestoval za hranice. Druhé preteky odjazdili v Rakúsku

Dva preteky s minimálnym časovým odstupom. Druhá epizóda série Slovenského kartingového pohára sa odohrala s nezvyčajne krátkym dvojtýždňovým odstupom. Na účasti to však rozhodne neubralo a na napínavých momentoch tiež. Z hľadiska počtu národností na štartovom poli sa druhé kolo série 2023 popýšilo azda najväčšou rozmanitosťou v histórii.

Jakub Rovný

"Rozdiel medzi prvými a druhými pretekmi sme tentokrát trochu skrátili. Brali sme ohľad aj na ďalšie podujatia na našich obľúbených tratiach a dbali sme aj o to, aby sa jazdci, ktorí sa pravidelne účastnia, nemuseli rozhodovať medzi viacerými pretekmi v tom istom termíne. Takto sú spokojní jazdci a aj my," uviedol Tomáš Kuna, spoluorganizátor SKP.

Jakub Rovný

A o účasť skutočne nebola núdza. V 10 štartoch, ktorých bolo viac ako obvykle, proti sebe bojovalo takmer 140 pretekárov. "Okrem slovenskej a českej národnosti, ktoré sú u nás zastúpené vo veľkom, sa pravidelne tešíme účasti rakúskych a maďarských jazdcov. Pretekári z týchto krajín sa k nám v najväčšom počte pridávajú práve na trati Speedworld v rakúskom Brucku. Ani tí však štartovú listinu nevyplnili. Zopár jazdcov prišlo aj z ďalekého Izraela," hovorí Róbert Chudý, organizátor pretekov.

Jakub Rovný

Práve zahraničná účasť vo viacerých kategóriách zamiešala poradie, no na stupni víťazov sa objavili aj mená, ktoré sú pre sériu už ikonami. Viac výsledkov nájdete v Slovenskom Kartingovom Magazíne na YouTube.

"Na preteky SKP sme sa dostali takpovediac náhodou [...] no môžem povedať, že je tu veľa kvalitných jazdcov," vyjadruje svoj názor izraelský jazden Yam Pinto. V rozhovore pre SKP magazín sa vyjadril, že najradšej preteká v Európe ako doma. Je tu totiž oveľa silnejšia konkurencia a pestrejší výber pretekárskych tratí.

Jakub Rovný

Najbližšie podujatie SKP je naplánované na 1. júla v Trebaticiach. Ide o kolísku série a vysoko technickú trať, ktorá dokáže potrápiť najmä mladších či menej skúsených jazdcov. Diváci aj pretekári sú srdečne vítaní. Viac informácií o podujatí i sérii nájdete TU.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri