Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Slovenský kartingový pohár ukončil sezónu. Veľké finále sa odohralo na Slovakia Ringu

Friday, 15. 10. 2021 - 17:05, Public relations   

Slovenský kartingový pohár ukončil sezónu. Veľké finále sa odohralo na Slovakia Ringu

Dvanásty ročník Slovenského kartingového pohár prišiel v sobotu 2.10. do svojho cieľa. Na pretekoch v areáli Slovakia Ringu sa stretlo viac ako 70 jazdcov zo Slovenska a blízkeho zahraničia. Pretekári si prišli zmerať sily a nazbierať posledné cenné body do seriálovej tabuľky.

Jakub Rovný

„Účasť na dnešných pretekoch nepovažujeme za najvyššiu v tomto roku. Môže za to aj nepriaznivá epidemiologická situácia, no sčasti aj fakt, že na Slovakia Ringu sme pretekali aj v septembri,“ uviedol Róbert Chudý, organizátor série Slovenského kartingového pohára.

Jakub Rovný

Napriek opakovaniu areálu neboli trate totožné. Pretekalo sa na zmenenom variante a pretekári mali o jeden tréning menej na to, aby sa pripravili na kvalifikáciu a jednotlivé jazdy. „Akutálny variant trate je o niečo technickejší ako tá klasická verzia. Je tu viac ostrých zákrut a menej priestoru na predbiehanie. Pre pretekárov bude tento variant veľkou výzvou,“ dodal Tomáš Kuna, spoluorganizátor Slovenského kartingového pohára.

Jakub Rovný

Jednotliví jazdci reagovali na trať rôznorodo. Rovnako aj na fakt, že mali menej času na trénovanie. Vo všeobecnosti sa však zmenené podmienky na finálnych výsledkoch odrazili iba minimálne a medailové pozície sa vo veľkom opakovali.

Jakub Rovný

„Vzhľadom na nižší počet štartujúcich a pomalšiu trať prichádzalo aj k menej kolíznym situáciám. Samozrejme, boli by sme radi, keby sa na ďalšom ročníku na štart postavilo čo najviac jazdcov. V ročníku 2021 sa niektorí vyjadrili, že chýbala rôznorodosť tratí. Túto situáciu zapríčinenú koronavírusom si uvedomujeme. Na druhej strane, už teraz pracujeme na rozšírení série aj na ďalšie trate. Do úvahy prichádzajú aj niektoré okruhy za hranicami Slovenska,“ zhodnotil Tomáš Kuna.

Jakub Rovný

Šieste preteky na Slovakia Ringu tak oficiálne ukončili sezónu Slovenského kartingového pohára a organizátori ďakujú všetkým jazdcom i fanúšikom za priazeň. Vidíme sa opäť v roku 2022. Pre aktuálne informácie určite sledujte stránku Slovenského kartingového pohára. Nenechajte si ujsť ani najnovší kartingový magazín na youtubovom kanáli Slokap.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri