Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Slovenský kartingový pohár odštartoval novú sezónu. Prvé preteky sprevádzali zmeny počasia a adrenalín

Saturday, 20. 05. 2023 - 13:37, Public relations   

Slovenský kartingový pohár odštartoval novú sezónu. Prvé preteky sprevádzali zmeny počasia a adrenalín

Začiatok mája znamenal štart novej sezóny obľúbenej kartingovej súťaže. V Slovenskom kartingovom centre sa odohrali prvé preteky SKP, na ktorých sa zúčastnila viac ako stovka jazdcov. Kategórie praskali vo švoch aj preto, lebo organizátori si pre rok 2023 pripravili hneď niekoľko noviniek.

Jakub Rovný

"Tento rok sme sa rozhodli zatraktívniť sériu pridaním nového okruhu, ktorý je pre mnohýc jazdcov jedným z ťažiskových. Vôbec po prvýkrát v histórii série SKP vycestujeme na trať Steel Ring v českom Třinci. Po našej stálici, rakúskom centre Speedworld, ide o ďalší zahraničný okruh, ktorý jazdci určite ocenia," uviedol organizátor série Róbert Chudý.

Jakub Rovný

Samotné prvé preteky sezóny boli pre mnohých mladých jazdcov ich prvými v živote. Aj pre tých skúsenejších si však počasie pripravilo výzvu, ktorá overila ich techniku a skúsenosti. Napriek májovému termínu pretekov sme dnes zažili skôr aprílové počasie, ktoré sa nieslo v striedavo slnečnom a striedavo daždivom štýle. Starší jazdci si vyskúšali svoje schopnosti v oboch prípadoch, tým mladším sa našťastie ušlo slnko a sucho.

Jakub Rovný

"Dnešná účasť bola viac ako 100 jazdcov, čo považujeme za veľmi príjemné prekvapenie. Za vysokou účasťou stojí pravdepodobne aj rozhodnutie rozšíriť spoluprácu s Maďarskom pri organizácii Slovenského kartingového pohára. A veľmi nás teší, že Slovenskému kartingovému poháru prajú aj zahraniční jazdci. Medzi stálice patria najmä Česi, no na každých pretekoch sa objaví aj niekoľko jazdcov z Maďarska či Rakúska. Do najbližších pretekov počítame dokonca so zastúpením z Izraela," prezradil spoluorganizátor Tomáš Kuna.

Jakub Rovný

Najbližšie preteky sa budú konať 20.5.2023 v spomínanom kartingovom centre Speedworld pri obci Pachfurth. Viac informácií o pretekoch nájdete TU.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri