Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Slovensko má špičkový kartingový areál!

Thursday, 10. 10. 2019 - 22:00, Ľuboš Kašický   

Slovensko má špičkový kartingový areál!

Za prítomnosti prezidenta Medzinárodnej automobilovej federácia FIA, Jeana Todta, sme dnes na Slovakia Ringu oficiálne otvorili Slovak Karting Centre.

„Je to výsledok niekoľkoročnej práce všetkých, ktorí sa na tomto významnom projekte podieľali,“ povedal pri otvorení prezident Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ), Dušan Koblíšek. „Samotná výstavba začala v marci tohto roku, no ešte predtým prebiehal dlhý a náročný proces plánovania, projektovania, schvaľovania a získania finančného krytia. Dnes však s hrdosťou môžeme povedať, že na Slovensku máme konečne špičkové kartingové centrum svetových parametrov. Je to výsledok spoločného úsilia Slovakia Ringu, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a Slovenskej asociácie motoristického športu. Poďakovanie rozhodne patrí aj firme Strabag, ktorá využila svoje skúsenosti zo stavby takých okruhov akým je napríklad aj Red Bull Ring a špičkovou technológiou vybudovala trať spĺňajúcu najprísnejšie svetové kritéria aj so zázemím.“

c30i4678.jpg

Nová trať vyrástla na pravej strane prístupovej cesty na Slovakia Ring. Jej základná dĺžka je 1172 metrov a ponúka až päť rôznych variant jazdenia. Zvládla by dokonca aj dva súbežné jazdenia súčasne (na dvoch malých okruhoch). Trať je široká sedem metrov, pričom na cieľovej rovinke je jej šírka až desať metrov. Na rozdiel od ostatných tratí sa jazdí proti smeru hodinových ručičiek. Súčasťou komplexu je paddock, dvojposchodová budova riadiaceho strediska s vyhliadkovou terasou a technicko-administratívnym zázemím. V riadiacom centre je nainštalovaný profesionálny kamerový systém a špičková časomiera. Na konci cieľovej rovinky je naištalovaná obrovská svetelná tabuľa, kde sa okamžite po prejdení kola dajú prečítať (aj spoza volantu) aktuálne časy a poradie.

asf-7188.jpg

„Motokárový šport je základom pri práci s najmladšou generáciou pretekárov. Slovensko môže byť hrdé, že má odteraz kartingové centrum spĺňajúce prísne kritéria pre udelenie licencie CIK FIA, potrebnej pre organizovanie národných a medzinárodných motokárových podujatí,“ povedal na slávnostnom otvorení prezident FIA, Jean Todt, ktorý potom spolu s prezidentom SAMŠ-u Dušanom Koblíškom, generálnym riaditeľom Slovakia Ringu Pavlom Čulíkom a štátnym tajomníkom Jozefom Genczim prestrihli slávnostne pásku.

asf-7221.jpg

Po slávnostnom otvorení sa oficiálne ako prvý vydal na trať bývalý hokejový reprezentant Ľubomír Višňovský a štyria mladí motokároví juniori. Počas nadchádzajúceho víkendu v dňoch 12.-13.októbra prejde čerstvá trať krstom, keď bude dejiskom záverečného podniku Slovenského kartingového pohára.

c30i4862.jpg

c30i4479.jpg

c30i4840.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri