Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Slovenskí motokáristi najlepší na medzinárodnej scéne

Wednesday, 06. 04. 2022 - 18:30, Radovan Szabosi   

Slovenskí motokáristi najlepší na medzinárodnej scéne

Halové alebo požičovňové motokáry vyzerajú na prvý pohľad ako občasná zábavka na víkend. Nemusí to však tak byť, aj v tejto disciplíne sa jazdia rôzne, či už lokálne alebo prestížne medzinárodné šampionáty, medzi ktoré patrí aj Svetová séria Sodi (Sodi World Series alebo v skratke SWS).

 

img-20211005-wa0003.jpg

Slovensko patrí na mapu halových motokár a v poslednom období získava jeden úspech za druhým. Máme hneď dvoch najlepších jazdcov sveta, Matúš Borec zvíťazil na Svetovom finále Sodi a stal sa Majstrom sveta a jeho brat Lukáš Borec skončil tesne za ním ako Vicemajster sveta Svetovej série Sodi v kategórii Junior.

img-20220312-wa0001.jpg

Chalani môžu slúžiť ako inšpirácia pre ostatných v tejto najdostupnejšej forme motoršportu. Pod vedením Marcela Liedla dosiahli obrovský úspech medzi najlepšími jazdcami sveta. Pretekári však mali pred sebou ďalšiu výzvu,  ktorou bolo Kontinentálne finále Svetovej série Sodi. Na motokárovej dráhe v španielskom meste Campillos reprezentovali Slovensko Richard Benka, Simon Both, Jakub Melas a Lenny Ziman.

img-20220331-wa0001.jpg

Mladé talenty sa na medzinárodnej pôde nestratili, nazbierali niekoľko fantastických umiestnení. Richard Benka jazdiaci za Slovak Karting Club vybojoval prvé miesto v triede Junior. Jakub Melas získal prvenstvo v triede Junior Kids, kde ho na pódiu sprevádzal na treťom mieste Simon Both. Lenny Ziman si prvýkrát vyskúšal preteky v medzinárodnej konkurencii, nazbieral cenné skúsenosti, jazdil dobré časy a ukázal veľký potenciál do budúcna.

img-20220404-wa0008.jpg

Mladí jazdi predviedli, že svojím talentom, odhodlaním a tvrdou prácou dokážu obstáť aj v ťažkej medzinárodnej konkurencii. Ba čo viac, sú schopní bojovať na špičke a vyhrávať veľké medzinárodné podujatia ako ukázali aj  v tomto prípade na Kontinentálnom finále Svetovej série Sodi. Samozrejme musíme dodať ,že jazdci začinali v hale Max60.

img-20210725-wa0000.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri