Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

SLOVAKIA RING oficiálne otvoril Slovenské motokárové centrum!

Friday, 11. 10. 2019 - 11:13, Public relations   

SLOVAKIA RING oficiálne otvoril Slovenské motokárové centrum!

Automotodróm SLOVAKIA RING pri Orechovej Potôni sa práve  rozrástol o nový motokárový komplex. Pásky včera slávnostne prestrihol prezident Medzinárodnej automobilovej federácie FIA Jean Todt.

 

c30i4275.jpg

Slovenské motokárové centrum je najnovším prírastkom areálu SLOVAKIA RING a svojho otvorenia sa dočkalo 10. októbra za prítomností významnej delegácie. Pásku slávnostne prestrihli Jean Todt, prezident Medzinárodnej automobilovej federácie FIA, Dušan Koblišek prezident Slovenskej asociácie motoristického športu a Jozef Gönci, štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

c30i4678.jpg

Jean Todt pri tejto príležitosti odovzdal novému okruhu najvyššiu licenciu CIK FIA pre organizovanie medzinárodných motokárových podujatí. Prezident FIA zároveň povedal: „Som veľmi rád, že takýto komplex na Slovensku vznikol. Každý motoršport sa totiž začína práve na motokárových okruhoch a tie sú základom pre výchovu mladých talentov. Zároveň takéto zariadenia významne prispievajú k zlepšovaniu zročností vodičov a tým k znižovaniu nehodovosti na cestách."

1-178.jpg

Pri preberaní licencie prezident Slovenskej asociácie motoristického športu Dušan Koblišek pripomenul, že práve v spolupráci so SAMŠ chce komplex ponúknuť priestor na výchovu ďalších generácií automobilových pretekárov.

asf-7221.jpg

Motokárový okruh s dĺžkou 1172 m bude pre mladé talenty prvým skutočne profesionálnym zázemím na Slovensku. Prvé ostré preteky odštartujú už tento víkend počas finále Slovenského kartingového pohára. Po skúšobnej prevádzke dostane od budúceho roka priestor aj široká verejnosť, ktorá bude mať k dispozícii kvalitné výkonné  motokáry na prenájom. Všetky ďalšie podrobnosti bude centrum zverejňovať na známej stránke www.slovakiaring.sk. Oficiálna prevádzka a teda prvá sezóna Slovenského motokárového centra sa začne na jar budúceho roka.

c30i4479.jpg

Oblasti využitia SLOVENSKÉHO KARTINGOVÉHO CENTRA:

  • organizovanie klubových, národných a medzinárodných pretekov a podujatí v rámci rôznych disciplín motoršportu
  • prenájom motokár a organizovanie kartingových podujatí pre verejnosť
  • organizovanie voľných jázd pre verejnosť v rámci rôznych disciplín
  • súkromný prenájom dráhy a centra
  • výučba detí a mládeže v rámci kartingovej akadémie
  • technické workshopy, školenia a tábory
  • testovacie a školiace centrum pre auto/moto/karting

c30i4840.jpg

Viac na www.slovakiaring.sk.

c30i4956.jpg

c30i4870.jpg

c30i4862.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri