Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Slováci prvýkrát na Majstrovstvách Sveta halových motokár

Friday, 10. 07. 2015 - 09:39, Miroslav Majláth   

Slováci prvýkrát na Majstrovstvách Sveta halových motokár

Vstupnou bránou do sveta motoršportu sú motokáry. Začínali na nich aj také legendy ako Ayrton Senna, Alain Prost, Michael Schumacher alebo Lewis Hamilton. Už ako malých chlapcov ich motoršport naučil tvrdej práci, technike jazdy, ale aj odhodlanosti a cieľavedomosti. Nevzdali sa ani v najhoršej chvíli a bojovali ďalej. Vtedy ešte nikto netušil, že sa z nich stanú legendy a budú inšpiráciou pre novú generáciu pretekárov.

liedl-balaz-ms-halove-motokary-4.jpg

Aj Slovensko nájdeme sa mape svetového motoršportu. Na Slovakia Ringu môžeme vidieť napríklad preteky WTCC. No okrem takýchto veľkých pretekov máme aj menší motoršport. Jazdia sa u nás Majstrovstvá Slovenska motokár na vonkajších okruhoch, ku ktorým v poslednej dobe pribudli aj Majstrovstvá Slovenska v halových motokárach. Našim halovým pretekárom netrvalo dlho a vypracovali sa na špičkovú úroveň. Dnes sa nemusia báť zmerať si sily s kýmkoľvek zo Strednej Európy.

liedl-balaz-ms-halove-motokary-3.jpg

Nesmieme však zostať stáť, musíme sa stále posúvať ďalej a pretekať aj z inými jazdcami, nielen z nášho regiónu. Treba porovnať svoje sily so svetom. Slováci prvýkrát v histórii nastúpia na Majstrovstvá Sveta halových motokár, Kart World Championship. V talianskej Ancone sa v jednej z najlepších hál na svete, PGKart Indoor, zídu najlepší motokáristi na svete. Dvaja slovenskí pretekári sa budú snažiť uspieť v tvrdej konkurencii 150 špičkových jazdcov. Všetci budú pretekať na motokárach s výkonom 10 k a 6 prevodovými stupňami.

liedl-balaz-ms-halove-motokary-1.jpg

Predstavme si slovenský tím. Jedným z pretekárov je Filip Baláž, mladá nádej slovenského motoršportu. Filip jazdí na motokárach len od augusta 2014, no aj tak ukazuje, že jeho miesto je medzi špičkou a má potenciál do budúcnosti. V roku 2014 vybojoval 4. miesto v Majstrovstvách Slovenska v halových motokárach, vzhľadom na to, že absolvoval len druhú polovicu sezóny je to výborný výsledok. A nielen to, Filip sa zúčastnil aj prestížneho seriálu International Indoor Kart Cup a 24-hodinových vytrvalostných pretekov motokár v Hodoníne. Mohli ste ho vidieť aj v súťaži RaceStar, kde sa patril medzi top 50 jazdcov Európy.

liedl-balaz-ms-halove-motokary-2.jpg

Mladú nádej doplní pretekár, ktorý má veľa motoršportových skúseností. Marcel Liedl má najazdené veľa v rôznych disciplínach. Napríklad v roku 2010 vyhral Majstrovstvá Slovenska vo vytrvalostných pretekoch na okruhoch, vyhral aj kopec pretekov automobilov do vrchu, alebo v roku 2004 vybojoval vo FIA CEZ v skupine A-2000 3. miesto. Marcel nezabúda ani na motokáry a pravidelne jazdí. V roku 2012 so svojím tímom obsadil 2. miesto v Indoor Kart Cup a vyhral Open Cup.

Slováci teda majú v tíme mladého, dravého Filipa Baláža hladného po úspechu a ostrieľaného, no rovnako dravého pretekára, Marcela Liedla. Držte našej dvojici palce, aby 19. - 26. júla na Majstrovstvách Sveta halových motokár v talianskej Ancone vybojovali pre Slovensko čo najlepší výsledok.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri