Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

SKP v predposledných pretekoch. Bruck preveril jazdcov a pripravil prekvapenia

Tuesday, 12. 09. 2023 - 15:42, Public relations   

SKP v predposledných pretekoch. Bruck preveril jazdcov a pripravil prekvapenia

Desiatky jazdcov zo Slovenska i susedných krajín si v sobotu 19. augusta zmerali sily na jednom z najobľúbenejších okruhov série. Rakúsky Speedworld opäť overil technické predpoklady a schopnosti každého z nich. 

Jakub Rovný

"Po takmer na deň presne troch mesiacoch sa vraciame na okruh Speedworld, ktorý je naším prvým zahraničným okruhom v sérii. Už sa nám potvrdilo, že aj medzi jazdcami je obľúbený. Napriek letným dovolenkám sme sa opäť tešili 110-tim jazdcom, čo je naozaj prekvapivá účasť," uviedol organizátor podujatia Róbert Chudý. 

Jakub Rovný

Príležitosť vybojovať si cenné body do tabuľky SKP využili azda všetci. Najväčším prekvapením bolo zloženie jazdcov, ktoré sa naprieč triedami pomenilo. S motorom KZ2 štartovalo menej jazdcov ako obvykle, no celkovú účasť dorovnali triedy Rotax Max Junior a EasyKart Trophy 100. V prvej z nich sa na štart postavilo neuveriteľných 21 jazdcov.

Jakub Rovný

"Fanúšikovia Slovenského kartingového pohára si vo výsledkových listinách určite všimnú aj triedy s príponou GTC. Tá znamená GoKart Talent Cup a ide o maďarské podujatie, s ktorým sme tento rok nadviazali spoluprácu. Veľmi sa tešíme, že sa aj jazdci od našich južných susedov cítia na SKP ako doma," hovorí spoluorganizátor Tomáš Kuna.

Jakub Rovný

Najbližšie preteky SKP budú šieste a v sezóne 2023 aj posledné. Celý pohár sa symbolicky uzavrie na Slovakia Ringu, ktorý je ikonou slovenského motoršportu. Pod hlavičkou tohto podujatia nastúpia jazdci už 16. septembra.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri