Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

ŠKODA VISION RS

Tuesday, 02. 10. 2018 - 15:38, Ľuboš Kašický   

ŠKODA VISION RS

Začína sa autosalón v Paríži. V jednom zo stánkov ŠKODA AUTO sa predstaví ŠKODA VISION RS spájajúca športovú tradíciu značky a ekologickú budúcnosť. Na októbrovom parížskom autosalóne bude táto výrazná štúdia so svojím dynamickým dizajnovým jazykom a efektívnym plug-in-hybridným pohonom predzvesťou ďalšieho vývojového stupňa športových modelov značky s označením RS a dizajnu budúceho kompaktného vozidla. Dôraz na ochranu životného prostredia ŠKODA demonštruje aj použitím ekologických a vegánskych materiálov.

 

Plug-in-hybridný pohon štúdie ŠKODA VISION RS kombinuje motor 1,5 TSI s výkonom 110 kW (150 k) s elektromotorom s výkonom 75 kW (102 k). Spoločne dosahujú systémový výkon 180 kW (245 k), vďaka ktorému štúdia zrýchľuje z 0 na 100 km/h za 7,1 s. Zrýchlenie z 80 na 120 km/h zvláda za 8,9 s. Kompaktné športové vozidlo emituje len 33 g CO2/km. S čisto elektrickým, lokálne bezemisným pohonom má automobil dojazd až 70 kilometrov. Ion-lítiový akumulátor s kapacitou 13 kWh možno nabiť za 2,5 hodiny. Alternatívne možno štúdiu ŠKODA VISION RS nabíjať z domácej zásuvky alebo pri jazde dobíjať pomocou rekuperácie.

lo-vision-rs02.jpg

Vďaka xirallicovým kryštálom získava žiarivobiely lak štúdie ŠKODA VISION RS jemne modrastý odtieň. Lak sa skladá z troch vrstiev so špeciálnymi organickými zložkami, odráža teplo a znižuje tak teplotu interiéru. Výrazný kontrast k bielemu laku tvoria čierne karbónové dielce karosérie. Z tohto hi-tech materiálu je okrem iného vytvorená po novom tvarovaná maska chladiča, predný a zadný spojler, vonkajšie zrkadlá, bočné prahy, vstupy a výstupy vzduchu aj zadný difuzér.

lo-vision-rs03.jpg

Karbón, vyrobený z recyklovaného polyesteru, našiel široké využitie aj vo vzdušnom interiéri: napríklad na sedadlách, ktoré sa akoby vznášajú v priestore a sú potiahnuté Alcantarou. Sedadlá majú na bokoch malé vlajočky, ktoré pripomínajú založenie Československa pred 100 rokmi. Ďalším príkladom zodpovedného prístupu k životnému prostrediu sú koberce z veľmi pevnej netkanej textílie Piňatex, vyrábanej z dlhých vlákien listov ananásovníka.

lo-vision-rs04.jpg
Dizajn športového volantu je podobný, aký môžu vídať fanúšikovia motoršportu v pretekárskych špeciáloch. Zároveň je rovnako ako zvyšok interiéru potiahnutý špeciálnym materiálom, ktorý má na povrchu štruktúru miniatúrnych trojuholníkov. Odkazuje tak na novú DNA interiéru značky ŠKODA aj v jej budúcich automobiloch.

lo-vision-rs01.jpg

Súbežne s parížskym autosalónom však bude vystavený v ŠKODA MÚZEU v Mladej Boleslavi hlinený model ŠKODA VISION RS v reálnej veľkosti, na základe ktorého vznikol koncept vozidla. Je to výsledok práce medzinárodného tímu ŠKODA DESIGN vedeného šéfdizajnérom Oliverom Stefanim.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri