Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

ŠKODA Slovakia Motorsport zahajuje sezónu na Azores Airlines Rallye

Saturday, 17. 03. 2018 - 19:21, Public relations   

ŠKODA Slovakia Motorsport zahajuje sezónu na Azores Airlines Rallye

• Martin Koči - Filip Schovánek premiérovo na Azoroch
• 35 vozidiel kategórie R5, z toho 12 v rámci seriálu U28
• Pre-event test v mieste preteku

V úvode tohto roku zaznamenali fanúšikovia motoristického športu vznik nového tímu, ktorý nadväzuje na historicky najúspešnejší slovenský tím Styllex motorsport. Podpis zmluvy s novým partnerom vyústil aj do nového názvu tímu - ŠKODA Slovakia Motorsport.
Posádka v zložení Martin Koči - Filip Schovánek, ale aj osvedčená súťažná technika ŠKODA Fabia R5 pripravovaná v dielňach Keane motorsport, zostáva bezo zmeny.

Tibor Szabosi;asf-0516-1.jpg

ŠKODA Slovakia Motorsport bude v svojom premiérovom roku štartovať hneď v dvoch šampionátoch. Domáca slovenská sezóna odštartuje až začiatkom apríla v Prešove. Avšak úvodné podujatie Majstrovstiev Európy, všeobecne známe ako ERC, štartuje už za niekoľko dní. Tradičným úvodným podujatím bude populárna šotolinová Azores Airlines Rallye s centrom v meste Ponta Delgada.

Martin Koči už patrí medzi skúsených súťažných jazdcov, napriek tomu svojim vekom stále spĺňa aj kritériá juniorskej kategórie. Preto ho tím prihlásil do seriálu U28, ktorý je vypísaný pre jazdcov do vekovej hranice 28 rokov, pilotujúcich vozidlá kategórie R5.

design-erc2018.png

„Na začiatku sezóny sme venovali veľa času činnostiam, ktoré nie sú na prvý pohľad viditeľné, ale pre bezproblémový priebeh sezóny sú kľúčové. Jedná sa hlavne o oblasť logistiky, štartujeme v dvoch odlišných šampionátoch, na dvoch odlišných povrchoch. Logistika zahŕňa aj správne načasovanie opráv kľúčových komponentov po odjazdení predpísaného množstva kilometrov. S hlavným partnerom sme riešili dizajn vozidla, nové závodné kombinézy, tímové oblečenie, opravou prešlo vozidlo pre zoznamovacie jazdy. Priebežným „repasom" som vlastne prechádzal aj ja. Poctivo som sa venoval fyzickej príprave, ktorá sa pred tohoročnou sezónou neskladala len z fitnes programu, ale bola dôsledne konzultovaná s profesionálmi a zahŕňala viac činností" popísal zimné mesiace jazdec Martin Koči.

Tibor Szabosi;c30i0972-9.jpg

Tím ŠKODA Slovakia Motorsport má za sebou oficiálnu tlačovú konferenciu aj tréningový kemp posádky, ktorý bol zameraný najmä na oblasť rozpisu po zimnej prestávke. V uplynulých dňoch absolvovali dvojdenný šotolinový test. Ten poskytol možnosť vyskúšať niekoľko rozdielnych nastavení vozidla.

3-91.jpg

Spolujazdec Filip Schovánek k nadchádzajúcemu preteku: „V pondelok máme v pláne záverečný tzv. pre-event test priamo v centre pretekov. Nasledujú zoznamovacie jazdy. Na stredu večer usporiadatelia pripravili divácky asfaltový test v centre mesta, ktorého výsledky sa nezapočítavajú do súťaže. Popredné posádky sú dokonca promotérom oslovené, aby zviezli na mieste spolujazdca novinára. Skrátka veľká show pre divákov. V štvrtok bude tradičná kvalifikačná skúška a popoludní štartuje prvá sekcia úvodnej etapy. V piatok a v sobotu bude samotný pretek. Čaká nás teda náročný týždeň, na ktorý sa všetci veľmi tešíme."

Tibor Szabosi;asf-6907-1.jpg

Na pretek je prihlásený rekordný počet vozidiel kategórie R5. Tento typ vozidla bude pilotovať 35 jazdcov a 12 z nich boduje zároveň i do šampionátu U28.

O aktuálnom dianí bude fanúšikov Martin priebežne informovať. Preto sledujte jeho profily na sociálnych sieťach Facebook, Instagram alebo Twitter.

Filip Schovánek, ŠKODA Slovakia Motorsport



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri