Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Poľsko

Škoda Fabia Rally2 evo slovenského XIQIO Racing Teamu opäť úspešná

Monday, 14. 08. 2023 - 15:45, Miroslav Majláth   

Škoda Fabia Rally2 evo slovenského XIQIO Racing Teamu opäť úspešná

Dva víkendy po sebe si natvrdo odpracovala Škoda Fabia Rally2 evo, najskôr na Rally Veszprém a teraz na 32. Marma Rajd Rzeszowski 2023.

 

Team;r5-0695.jpg

Zatiaľ čo v rámci maďarských rally majstrovstiev za volant Škody Fabia Rally2 evo usadá výhradne Ferenc Vincze, v poľskom Rzeszowe sa premiérovo z volant vozidla, ktoré predtým sedlal Jan Kopecký, sa posadil Kacper Wróbelwski so spolujazdcom Jakubom Wróbelom. Napriek faktu, že Kacper dlhých desať mesiacov na rally súťažiach neštartoval, v rámci 32. Marma Rajd Rzeszowski 2023 vybojoval spoločne s Jakubom druhé miesto v poľskom šampionáte. V rámci seriálu FIA European Rally Trophy a seriálu FIA Central European Zone dojazdila dvojica na treťom mieste. To všetko na vozidle pripravovanom košickým XIQIO Racing Teamom.

Team;dx2-6409.jpg

„Do spolupráce s Kacperom Wróblewskim sme išli prvýkrát a musím povedať, že vôbec neľutujeme. Celý tím, ale aj samotný jazdec sú veľmi sympatickí a veľmi rozumní ľudia. Samozrejme spolujazdca Jakuba Wróbela sme z pôsobenia v slovenskom rally šampionáte poznali.

Wojtek Wróblewski

Naši mechanici, ako sme už spomínali v predchádzajúcej správe, sa počas týchto dvoch víkendov poriadne nadreli, veď hneď po Veszpréme museli premontovať šotolinový podvozok za asfaltový. Hneď nato absolvovali s Kacperom krátky test pri ktorom urobili nastavenia na Rzeszow, no a následne už štartovala samotná súťaž. Tá ako vieme je každý rok veľmi náročná, ale Kacper s Jakubom ju zvládli doslova excelentne. Dojazdili za Grzybom, ktorý je tu doma iba so šestnásť sekundovou stratou a to fakt super výkon po tej dlhej dobe čo Kacper nejazdil. Som rád, že sa podarilo naštartovať našu spoluprácu a pevne verím, že bude pokračovať aj naďalej. Veľká vďaka patrí mechanikom nášho tímu, ale aj samotnej posádke za špičkovo odvedenú prácu,“ zhodnotil Marián Mičák, šéf XIQIO Racing Teamu.

Team;r5-3739.jpg

Slovenský XIQIO Racing Team ešte presne nevie, kde jeho Škoda Fabia Rally2 evo bude štartovať. Určite to bude začiatkom mesiac september v Gyori, otvorená je však aj iná možnosť. Ak by sa stala skutočnosťou, budeme vás vopred informovať.

Wojtek Wróblewski

Miro Majláth

Team;r5-3086.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri