Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Šesť rokov od tragédie Michaela Schumachera

Sunday, 29. 12. 2019 - 10:19, Ľuboš Kašický   

Šesť rokov od tragédie Michaela Schumachera

Dnes je to presne šesť rokov, čo sa v nedeľu dopoludnia 29.decembra 2013 na lyžovačke v Alpách zranil sedemnásobný majster sveta F1.

 

Bol to šok pre celú športovú verejnosť! Človek, ktorý dve desaťročia jazdil nebezpečnú formulu jeden si na neupravenom svahu v lyžiarskom stredisku Meribel poranil hlavu po páde, keď išiel pomôcť inému lyžiarovi. Bolo to na dovolenke s rodinou, kde bol spolu s manželkou aj oboma deťmi.

schumi-1.jpg

Michaela Schumachera (3. 1. 1969) previezli do miestnej nemocnice v Moutiers odkiaľ ho transportovali na špecializovanú kliniku v Grenobli. Michael krátko po nehode ešte so záchranármi komunikoval, no potom upadol do kómy. V noci z nedele na pondelok podstúpil dve operácie hlavy, ktorými sa lekári snažili znížiť tlak opúchajúceho mozgu. Presne 24 hodín po nešťastnej udalosti, na jedenástu hodinu, zvolala klinika v Grenobli tlačovú konferenciu, na ktorej verejnosť a novinárov informovala, že stav sedemnásobného majstra sveta F1 je naďalej veľmi vážny a nedá sa predpovedať, ako sa vyvinie. Schumacher bol udržiavaný v umelej kóme pod prísnym dozorom lekárov.

Luboš Kubele;jg4p039.jpg

Stav nemeckej hviezdy bol dlho veľmi vážny. Po dlhom čase sa Schumacher prebral, no zostal paralyzovaný a nebol schopný komunikovať s okolím. Rodina striktne drží jeho stav v tajnosti, no žije stále vo viere, že sa to raz zmení. V roku 2019 Nemec podstúpil vo Francúzsku dve terapie kmeňovými bunkami a málovravná Corrina Schumacherová dokonca novinárom naznačila, že sú viditeľné drobné pokroky v Michaelovom stave. Nádej tak naďalej žije. Legendárny pretekár sa 3.januára dožije už 51 rokov. Držme mu palce a zaželajme uzdravenie.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri