Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

„S RUFA Rally Teamom som spokojný.“

Friday, 12. 02. 2010 - 09:50, Miroslav Majláth   

„S RUFA Rally Teamom som spokojný.“

Už štyri roky ich tím brázdi nielen slovenské, ale aj české a poľské rally trate. Prioritou počas celých štyroch rokov boli v hlavne slovenské majstrovstvá, v ktorých sa vždy ich posádka umiestnila medzi trojicou najrýchlejších. V úvodnej sezóne to bol titul absolútnych majstrov Slovenska, počas ďalších dvoch sezón vybojovali bronzovú medajlu a v poslednej, uplynulej sezóne sa postavili na pomyselné druhé miesto medzi najlepšími rallystami na Slovensku. Reč je o slovenskom RUFA Rally Teame. Využili sme zimnú prestávku na vyspovedanie manažéra tímu Ľubomíra Klemana.

kleman.jpg

Pán Kleman môžete nám povedať ako ste sa vlastne dostal ku automobilovým súťažiam rally ?

„Už pred založením vlastného RUFA Rally Teamu som pracoval v jednom rally tíme. Po jeho zániku som uvažoval či pokračovať ďalej, alebo nie. Po zvážení všetkých pre a proti som sa rozhodol založiť vlastný tím. Pravdu povediac som vtedy netušil ako to dopadne, ale nakoniec sa ukázalo moje rozhodnutie ako dobré."

s-posadkou.jpg

Myslím že už dnes sa dá konštatovať, že sa Vám podarilo za štyri roky pôsobenia dokázať viacej ako niektorým iným tímom s ďaleko dlhšou históriou. Čomu to prisudzujete ?

„Celý život som sa snažil robiť veci naplno a tak je to aj pri rally tíme. Navyše som mal asi aj šťastnú ruku pri výbere kvalitnej posádky ako aj techniky na ktorej reprezentuje posádka náš tím."

lancer.jpg

V uplynulej sezóne 2009 Váš tím urobil oproti predchádzajúcim sezónam pokrok a RUFA Rally Team skončil s posádkou Grzegorz Grzyb - Przemyslaw Mazur na druhom mieste v rámci seriálu Mediaracing Majstrovstvá Slovenska v rally 2009. Zavládla u Vás spokojnosť ?

„Som naozaj spokojný. Sezóna 2009 nebola zlá a musím skonštatovať, že sa celému tímu podarilo splniť vlastne všetky predsezónne ciele, aj keď to v niektorých okamihoch nevyzeralo že sa všetko podarí. Nakoniec to však dopadlo dobre a ja som spokojný."

swift.jpg

Je ešte niečo čo Vás okrem dobrého umiestnenia v sezóne 2009 potešilo ?

„Som veľmi rád, že sa nám v priebehu sezóny 2009 podarilo odskúšať tri vozidlá špecifikácie Super 2000 a že sme ako prvý tím na Slovensku predstavili vozidlo Škoda Fabia S2000 Ale čo ma najviac teší že spolupráca v tíme funguje už štyri roky perferktne."

fiat.jpg

Začiatok novej rally sezóny sa už veľmi rýchle približuje. Je už dnes možné poodhaliť plány RUFA Rally Teamu na tohtoročnú sezónu ?

„Ale áno, môžem. V jednom máme určite jasno. RUFA Rally Team pokračuje aj v sezóne 2010 s posádkou Grzegorz Grzyb - Przemyslaw Mazur, ktorých budú môcť diváci sledovať vo vozidle Škoda Fabia S2000. Radi by sme v nadchádzajúcej sezóne pripravili slovenským fanúšikom rally ešte jedno prekvapenie. Nebudem však teraz nič prezrádzať, na všetkom intenzívne pracujeme. Sľubujem však že ak sa to podarí, budeme informovať médiá a divákov na tlačovej konferencii, ktorá bude v polovici mesiaca marec."

peugeot.jpg

Spomínal ste divákov. Práve za nich by som sa rád spýtal, kde budú môcť v sezóne 2010 sledovať výkony RUFA Rally Teamu ?

„RUFA Rally Team má už jasne stanovený plán na tohtoročnú sezónu. Diváci môžu výkony našej posádky sledovať v rámci celého slovenského šampionátu, ku ktorému pridáme zopár českých rallysprintov a samozrejme našim vrcholom je každoročne súťaž zaradená do IRC - Barum Czech Rally Zlín."

skoda-1.jpg

Ďakujem za rozhovor a prajem veľa šťastných kilometrov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri