Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Poľsko

RUFA SPORT a Grzyb bronzoví na Rajd Karkonoski

Tuesday, 19. 05. 2015 - 08:59, Miroslav Majláth   

RUFA SPORT a Grzyb bronzoví na Rajd Karkonoski

Počas uplynulého víkendu sa konalo druhé kolo poľského rally šampionátu na súťaži 30.Rajd Karkonoski. RUFA SPORT Team a posádka Grzyb - Hundla tu dosiahli na tretie miesto absolútneho poradia.


Lukasz Krzeminski;img-0237-7.jpg

Ako sme vás už informovali, slovenský RUFA SPORT Team aj v tohtoročnej sezóne absolvuje okrem slovenského, aj poľský šampionát v rally. Počas uplynulého víkendu sa konala súťaž 30.Rajd Karkonoski, ktorá bola druhým kolom Majstrovstiev Poľska v rally 2015.

Lukasz Krzeminski;img-0225-7.jpg

Štvornásobní slovenskí majstri v rally, Grzegorz Grzyb s Robertom Hundlom tu odštartovali na vozidle Ford Fiesta R5. Už prvý meraný úsek, ktorý sa konal v sobotu 16.5.2015 sa stal korisťou posádky slovenského RUFA SPORT Teamu. V druhej rýchlostnej skúške, jazdiacej sa na tom istom, takmer dvadsať kilometrov dlhom úseku dojazdili Grzegorz s Robertom na druhom mieste, iba v tesnom závese za víťazom tohto testu. Drobná strata však znamenala posun na druhé miesto absolútneho poradia, na ktorom Grzegorz s Robertom nakoniec aj prenocovali. Na nedeľu 17.5.2015 pre súťažiacich pripravil organizátor celkovo sedem meraných úsekov. V prvej dvojici z nich najskôr Grzyb s Hundlom dosiahli na druhé a tretie miesto, nasledujúce tri úseky však dojazdili „iba" na piatom mieste. V závere pridali ešte jeden najrýchlejší čas, no v záverečnom teste im opäť patrila piata priečka. Výsledkom bolo tretie miesto absolútneho poradia, so stratou iba jedinú sekundu za striebornou priečkou. „Bola to veľmi ťažká súťaž, navyše sme bojovali celý deň s drobnými technickými problémami nášho Fordu Fiesta R5. Všetko sme ale zvládli, sme v cieli a to je podstatné. Samozrejme, tá jedna sekunda na druhé miesto veľmi mrzí, ale všetko mohlo byť aj inak. Ako som už povedal, hlavné je, že sme v cieli a získali sme ďalší podstatný počet bodov do priebežného hodnotenia poľských majstrovstiev," povedal po dojazde do cieľa Grzegorz Grzyb.

Lukasz Krzeminski;img-0383-7.jpg

Tretie miesto absolútneho poradia v rámci 30. Rajdu Karkonoski berie aj manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman: „Do konca šampionátu je ešte dlhá cesta, na Rajde Karkonoski bola silná konkurencia a my sme v nej dojazdili na treťom mieste, čiže som spokojný. Navyše aj po druhom kole sme ostali lídrami tohtoročného poľského rally šampionátu. Ideme bojovať ďalej."

loga-eger-rally.jpg

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri