Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Rakúsko

Robo Kolčák na Rallye Lavanttal 2024 v TOP 10, teraz ho čaká Cemjata

Wednesday, 10. 04. 2024 - 08:21, Miroslav Majláth   

Robo Kolčák na Rallye Lavanttal 2024 v TOP 10, teraz ho čaká Cemjata

Slovenská posádka Róbert Kolčák – Emil Horniaček na vozidle Škoda Fabia R5 dojazdila v TOP 10 najrýchlejších absolútneho poradia v rámci 46. LASER HERO Rallye Lavanttal 2024.

 

Daniel Fessl;fda-7487.jpg

Výborný výkon predvádzala posádka slovenského Chooligan Racing Teamu počas celej dvojetapovej súťaže s centrom v rakúskom meste Wolfsberg a jeho okolí. 46. LASER HERO Rallye Lavanttal 2024 mala takmer stopäťdesiat kilometrov rýchlostných skúšok. Tie boli rozdelené do trinástich rýchlostných skúšok. Samotná súťaž bola veľmi náročná a nesmierne dobre jazdecky obsadená, pričom Robo s Emilom sa s ňou vysporiadali viac než dobre. Výsledkom bolo deviate miesto absolútneho poradia. Navyše v záverečnej Power Stage dokázal Robo zajazdiť ôsmy najrýchlejší čas.

Daniel Fessl;fjo-4427.jpg

„Lavanttal bola pre mňa veľmi ťažká a extrémne dlhá súťaž. Boli na nej aj nočné rýchlostné skúšky. Som hlavne šťastný za to, že som rakúskym organizátorom dokázal, že mi nepatrí štartovné číslo 22. Počas súťaže sme mali niekoľko vážnych krízoviek, ale podarilo sa nám spoločne s Emilom Horniačkom ich ustáť. Ďakujem hlavne Emilovi, že mi bol oporou aj vtedy, keď nešlo všetko tak ako má. Nevzdal som sa a až do posledného kilometra som bojoval o 3. miesto v Európskom Seriáli MITROPA, čo nám prinieslo krásne tretie miesto a v absolútnom poradí celej súťaže deviate. Teraz mám dva, tri dni na prichystanie auta a štart na víkendovej 2. Rally Cemjata 2024 v Prešove,“ zhodnotil Robo Kolčák.

Daniel Fessl;fda-6953.jpg

Podujatie v Prešove, ktoré Robo spomínal odštartuje v dňoch 13. – 14.4.2024. Počas prvého dňa súťaže  na všetkých súťažiacich čakajú tradičné preberania a následne aj obhliadka trate. Podvečer bude pred obecným úradom v Ľuboticiach slávnostné predstavenie súťažiacich. Počas druhého dňa súťaže organizátor pre všetkých účastníkov pripravil rýchlostnú skúšku Cemjata, ktorú súťažiaci absolvujú celkovo trikrát. Následne sa opäť všetci presunú do Ľubotíc, kde na cieľovej rampe bude aj odovzdávanie cien najrýchlejším.

Daniel Fessl;fda-7070.jpg

„O rýchlostnej skúške Cemjata som toho veľmi veľa počul. Videl som z minulosti aj nejaké onboardy a je mi jasné, že to nebude jednoduché. Záleží hlavne na počasí, ak bude sucho, bude to jednoduchšie, ak zaprší bude to asi riadny masaker. V Prešove mi noty bude čítať Zuzana Lieskovcová, s ktorou som v minulom roku absolvoval viacero súťaží a dosiahol som spolu s ňou aj na najväčšie úspechy. Už sa na to veľmi teším,“ doplnil Robo Kolčák.

Chooligan Racing Team

O tom, ako sa Robovi so Zuzanou v Prešove darilo vás budeme opäť informovať.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri