Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Taliansko

Robert Kubica mal vážnu nehodu, hrozí mu amputácia ruky

Sunday, 06. 02. 2011 - 13:29, T. Szabosi   

Robert Kubica mal vážnu nehodu, hrozí mu amputácia ruky

Pilot F1 Robert Kubica je po nehode na pretekoch rely vo vážnom stave. Možno príde o ruku. Poľský pilot formuly 1 Robert Kubica mal pri štarte na rely v Taliansku s autom Škoda Fabia S2000 vážnu haváriu, pri ktorej narazil do steny kostolíka. Podľa lekárov je v ohrození života. Kubica utrpel vnútorné poranenia, početné zlomeniny končatín a hrozí mu amputácia ruky, ktorá bola po havárii celá rozmliaždená. O prípadnom zákroku lekári momentálne rozhodujú, informácie majú podať okolo 14:00 h SEČ.

 q0c2085.jpg

Po nehode bol jazdec stajne Lotus Renault údajne pri vedomí. Z vraku auta ho však museli vystrihovať, vrtuľník ho potom dopravil do nemocnice v Pietra Ligure neďaleko Janova. Jeho spolujazdec Jakub Gerber vyviazol bez zranení. 26-ročný Kubica ešte počas týždňa absolvoval prvé predsezónne testy vo Valencii a potom vyrazil do Talianska za svojou ďalšou vášňou - rely. Premiéra za volantom špeciálu Škoda Fabia S2000 v Rallye Ronde di Andora sa však skončila nešťastím. Súťaž bola po jeho nehode prerušená. Organizátori by mali popoludní informovať o zdravotnom stave víťaza jednej Grand Prix F1 na tlačovej konferencii.

 normal-14.jpg

Kubica štartoval už vlani pre zábavu v niekoľkých automobilových súťažiach na aute Renault Clio. Tento rok si chcel vyskúšať už januárovú Rallye Monte Carlo, úvodné preteky seriálu Intercontinental Rallye Challenge, ale nedostal od svojej stajne povolenie šoférovať auto inej značky. Dohodol sa až na štarte v regionálnej súťaži s fabiou pripravovanou talianskym tímom DP Autosport.

ČTK

Martin Trenkler;3989005446.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri