Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia nominovaný na "Motokros národov".

Thursday, 17. 09. 2015 - 18:01, Public relations   

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia nominovaný na

Cez víkend 26.-27.9. sa vo francúzskom Ernée budú konať najprestížnejšie motokrosové preteky sveta „MONSTER ENERGY FIM MOTOCROSS OF NATIONS". Majstrovstvá sveta družstiev, alebo inak Motokros národov je skutočným motokrosovým sviatkom. Tento rok sa pretekov vo Francúzku zúčastní aj družstvo zo Slovenka, kde v triede MX2 bude štartovať aj čerstvý Medzinárodný majster Slovenska v tejto kubatúre, len 17. ročný Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia na motocykli KTM 250 SX-F.

sikyna-el-molar-04.jpg

Na tomto najvýznamnejšom motokrosom podujatí bude patriť medzi jeho najmladších účastníkov. Ďalšími členmi tímu budú skúsení jazdci Martin Kohút (MX1) z tímu MRA na motocykli KTM 450 SX-F a Tomáš Šimko (OPEN) z tímu KRTZ na motocykli Honda CRF 250 R.

mx1-martin-koh-t.jpg

Po posledných pretekoch Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v Beckove, ktoré v triede MX2 vyhral jazdec tímu MX Slovakia Richard Šikyňa a zároveň tým potvrdil svoju pozíciu slovenského lídra v tejto kubatúre sa tento mladý talentovaný jazdec už pripravuje na svoju premiéru vo „veľkom svetovom motokrose". Ako člen slovenské národného tímu v zložení Martin Kohút (MX1), Richard Šikyňa (MX2) a Tomáš Šimko (OPEN) sa pokúsi spolu s ostatnými jazdcami pod vedením Dušana Predanocyho, manažéra tímu vybojovať postup do „A" skupiny medzi 20 najlepších družstiev sveta.

sikyna-el-molar-03.jpg

Richard Šikyňa, (MX2)
„O necelé dva týždne sa vo francúzskom Ernée zúčastním Majstrovstiev sveta družstiev spolu s Tomášom Šimkom a Martinom Kohútom. Som veľmi rád, že sa môžem týchto pretekov zúčastniť už tento rok. Budem sa snažiť podať čo najlepší výkon a uvidíme, ako to dopadne."

mx2-richard-iky-a.jpg

Dušan Predanocy, manažér slovenského tímu
„Myslím, že po dlhšom čase máme kvalitný tím, vyskladaný naozaj z toho najlepšieho, čo na Slovensku máme. Tomáš s Martinom sú kvalitní, ostrieľaní jazdci, ktorí vedia čo ich čaká a majú dlhoročné skúsenosti s medzinárodnými podujatiami svetovej úrovne. Richard ako nováčik a jeden z najmladších nominovaných jazdcov na „Národy" dokázal svojim prístupom a výsledkami v priebehu celej sezóny, že si nomináciu na „Národy" právom zaslúži. Je novým Majstrom Slovenska v kubatúre MX2 a dokonca na Majstrovstvách sveta juniorov skončil na historickom 6. mieste. Cieľ máme jasný.

open-tom-imko.jpg

Kvalifikovať sa z pomedzi 35 krajín do „A" pretekov medzi 20 najlepších družstiev sveta. Mohla by nám napomôcť aj prírodná klasická hlinená trať bez piesku, ktorá je podobná tým našim. Verím, že tento krát bude na našej strane stáť aj trocha športového šťastia a vrátime sa domov so splneným cieľom a prelomíme našu dlhoročnú absenciu medzi 20 najlepšími krajinami sveta. Držte nám palce."

slovakia-team-mxon-2015.jpg

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
"Rišova nominácia do národného tímu je prirodzeným ocenením jeho dlhodobých výborných výsledkov a postupného kvalitatívneho rastu na úroveň vrcholového motokrosového jazdca. Po prvý krát bude môcť na vlastnej koži zažiť atmosféru najvýznamnejších motokrosových pretekov sveta, s predpokladanou 50-60 tisícovou diváckou kulisou.

sikyna-el-molar-01.jpg

V silnej konkurencii najlepších jazdcov sveta to rozhodne nebude mať jednoduché. Musí sa ale učiť a zdokonaľovať práve medzi tými najlepšími a tiež si opevňovať svoju psychickú odolnosť na takýchto ťažkých pretekoch, keď chce raz patriť medzi jazdeckú elitu. Chce to veľkú pokoru, ale tiež odhodlanosť a bojovnosť, ktorá Rišovi určite nechýba."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri