Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia najúspešnejší zo Slovákov na "Motokrose národov".

Thursday, 01. 10. 2015 - 12:01, Public relations   

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia najúspešnejší zo Slovákov na

Vyvrcholenie svetovej motokrosovej sezóny už tradične patrí „Motokrosu národov", najprestížnejšiemu podujatiu sezóny. Preteky MONSTER ENERGY FIM MOTOCROSS OF NATIONS sa tento rok uskutočnili cez víkend 26.-27.9., na krásnej a náročnej trati vo francúzskom Ernée. Najlepšia trojica jazdcov z 37 krajín sveta predviedla pred očami 80.000 divákov fantastickú šou, na ktorú sa nezabúda. Slovensko na týchto pretekoch v triede MX2 na motocykli KTM 250 SX-F reprezentoval len 17 ročný Richard Šikyňa s tímu MX Slovakia. Outsider slovenského tímu zvládol svoju prvú účasť na pretekoch tejto kategórie výborne, keď zo slovenských jazdcov zajazdil najlepší výsledok.

sikyna-mxon-05.jpg

Po úspešnej sezóne, v ktorej sa Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia stal v triede MX2 majstrom Slovenska, v Čechách skončil celkovo 5. a vo svetovom meradle medzi juniormi v triede MX125 umiestnil dokonca na historickom 6. mieste, sa vo veľmi dobrom svetle predstavil aj na najvýznamnejšom svetovom podujatí „Motokrose národov". V kvalifikačných pretekoch sa vo svojej triede MX2 medzi najlepšími jazdcami z 37 krajín sveta umiestnil na 22. mieste a v „B" finále, kde jazdili aj spolu aj „veľkými" motocyklami skončil celkovo 13.. Ako druhý najmladší účastník týchto pretekov aj napriek svojmu juniorskému veku úspešne reprezentoval Slovensko a dal nám nádej, že v budúcich rokoch by sme mohli mať vo svetovom motokrose po dlhých rokoch znovu aj našu „hviezdičku". Slovenský národný tím sa nakoniec umiestnil na celkovom 26. mieste a tak sa nenaplnili ambície dostať sa medzi 20 najlepších krajín.

sikyna-mxon-04.jpg

Richard Šikyňa, (MX2)
„Na začiatku oboznamovacieho tréningu som sa necítil najlepšie. Desiatky tisíc divákov povzbudzovali a tlieskali, že som nepočul ani vlastnú motorku. Trochu som bol z toho vystresovaný, ale tá atmosféra bola super. Po pár kolách som už bol v pohode a už som sa dokázal sústrediť na jazdu. Bol to môj prvý štart na takomto podujatí a bol to fantastický zážitok a obrovská skúsenosť. Dúfam, že budúci rok sa zúčastníme znovu a bude sa nám viac dariť."

sikyna-mxon-03.jpg

Dušan Predanocy, manažér slovenského tímu
„Čo sa týka Richarda musím potvrdiť, že je to momentálne náš najlepší jazdec. Preteky zvládol v úplnej pohode a užíval si to. Aj ako nováčik bol nakoniec našim najlepším jazdecom. Je vidieť, že dlhoročná práca jeho tímu MX Slovakia prináša ovocie. Má veľa štartov v zahraničí a to je to, čo by potrebovali všetci naši jazdci, aby sme sa mohli presadiť na takomto prestížnom podujatí. Za bojovnosť by som chcel poďakovať aj Tomášovi Šimkovi a Martinovi Kohútovi ,tímu MX Slovakia za zabezpečenie zázemia a samozrejme všetkým našim partnerom za podporu, fanúšikom za povzbudzovanie a celému realizačnému tímu za kolektívny prístup."

sikyna-mxon-02.jpg

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
"Včera večer sme sa konečne vrátili z Ernée domov. Rišo zvládol svoju prvú účasť medzi „sveťákmi" viac než dobre. Išli sme tam s veľkou pokorou, ale tiež odhodlaním urobiť maximum pre slovenský reprezentačný tím. Rišova jazdecká úroveň stále stúpa a tiež jeho psychická odolnosť, čo bolo nakoniec zjavné z jeho výsledkov. Overili sme si aj správnosť nášho presvedčenia, že len v kombinácii s dôslednou prípravou a účasťou na ťažkých pretekoch so silnou európskou a svetovou jazdeckou elitou je možné pripraviť konkurencie schopného jazdca, ktorý by mohol v budúcností mútiť vody v profesionálnom motokrose. Slovenský reprezentačný tím ako celok rozhodne neoslnil, ale teším sa z toho, ako to zvládol Rišo. Za svoju prácu, ktorú na „národoch" odviedol sa rozhodne nemusí hanbiť. Poďakovanie patrí samozrejme aj našim sponzorom a partnerom a tiež všetkým, čo nám držia palce."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri