Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa ukončil úspešnú sezónu zlatom v Šenkviciach

Monday, 08. 10. 2018 - 19:17, Public relations   

Richard Šikyňa ukončil úspešnú sezónu zlatom v Šenkviciach

Posledné tohtoročné preteky seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v motokrose MX OPEN, ktoré sa konali túto nedeľu 7.10.2018 v Šenkviciach, boli zároveň aj poslednými tohtoročným pretekmi Richarda Šikyňu z tímu MX Slovakia. Na svojej KTM 250 SXF nenechal nikoho na pochybách, že je našim najlepším motokrosový jazdcom v triede MX2. Po jasnom víťazstve v kvalifikácii suverénne vyhral aj v obidvoch finálových jazdách a domov si odnáša pohár za celkové víťazstvo. Bola to príjemná bodka za jeho veľmi úspešnou tohtoročnou sezónou a zároveň príjemným zážitkom pre všetkých divákov a fanúšikov, ktorí sa do Šenkvíc prišli pozrieť na jeho jazdecké kvality.

stupen-vitazov-mx2.jpg

Richard Šikyňa (#102)
„Boli to pekné a príjemné preteky, ktorými som ukončil tohtoročnú sezónu. Na trati som sa cítil fajn po celý deň a užíval som si jazdenie. Podarilo sa mi zajazdiť najrýchlejší čas vo voľnom tréningu a aj kvalifikácii. V prvej jazde mi štart úplne nevyšiel a začínal som okolo 7.-8. miesta. Postupne som sa prepracoval až do čela, urobil si bezpečný náskok a jazdu som vyhral. Trať bola poriadne nakropená, dosť sa to na nej šmýkalo, takže bolo potrebné jazdiť opatrne a vyhnúť sa pádom. V druhej jazde som bol po štarte hneď za Ferom Smolom, ktorý dal holeshot, ale po pár zákrutách som sa cez neho dostal a už som si šiel svoju jazdu. Urobil som si slušný náskok a jazdu som si poriadne užíval. Chcel by som poďakovať všetkým ľuďom, ktorí ma prišli do Šenkvíc povzbudiť, samozrejme tiež svojmu tímu a všetkým sponzorom. Ďakujem!"

sikyna-senkvice-3.jpg

Peter Kolek, manažér MX Slovakia
„Rišovi tohtoročný veľmi náročný kalendár pretekov neumožnil ukázať sa v priebehu celej sezóny aj na domácej pôde, pred slovenskými fanúšikmi. Využili sme tak možnosť po skončení seriálu MXGP prísť aspoň na záver sezóny na posledné preteky slovenského majstráku. Rišo sa tak svojou účasťou chcel hlavne poďakovať celej slovenskej motokrosovej verejnosti za ich priazeň a podporu. Nepochybne mu to vyšlo na 100% a myslím, že si to aj on spolu so všetkými zúčastnenými poriadne užil. Niet pochýb, že je Rišo momentálne najlepším slovenským motokrosárom a právom si zaslúži všeobecné uznanie. Chcel by som sa poďakovať aj nášmu českému partnerskému tímu JD GUNEX KTM Racing za vybudovanie tímového zázemia na týchto pretekoch. Aj vďaka tomu Rišo mohol tým najlepším spôsobom ukončiť tohtoročnú viac než úspešnú jazdeckú sezónu. Teraz ho čaká pár voľných dní a dovolenka s rodinou, na ktorú cez sezónu nemal čas. Na dlhé oddychovanie však priestor nie je a už koncom mesiaca mu začne príprava na sezónu 2019. Verím a držím mu palce, že bude ešte úspešnejšia, ako táto, ktorá v mnohom prekonala naše očakávania." 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri