Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa priebežne tretí v seriáli ADAC MX Masters

Tuesday, 20. 06. 2017 - 18:44, Public relations   

Richard Šikyňa priebežne tretí v seriáli ADAC MX Masters

Štvrté podujatie sedemdielneho najprestížnejšieho nemeckého seriálu „ADAC MX Masters" v motokrose pokračovalo cez víkend (17.-18.6.2017) na prírodnej trati v Bielsteine. V triede Youngster (MX2) sa týchto pretekov pravidelne zúčastňuje aj slovenský reprezentant Richard Šikyňa (#102) z tímu MX Slovakia, jazdiaci na motocykli KTM 250 SXF. Do hlavných pretekov postúpil z kvalifikácie tretím najrýchlejším časom vo svojej skupine. V 1. jazde po nevydarenom štarte nakoniec skončil 10., ale po 3. mieste v 2. jazde sa opäť postavil na stupeň víťazov. Tretia priečka mu patrí aj v priebežnom hodnotení seriálu, keď mu na Thomasa Sileiku (LAT) pred ním chýbajú len 2 body. Vedúci jazdec seriálu Tom Koch (GER) si posilnil svoju pozíciu, keď si po 3. a 2. mieste pripísal 42 bodov a odskočil už na 25 bodov od druhého Sileiku. Celkovým víťazom pretekov v Bielsteine sa stal po výbornom výkone český jazdec Martin Krč zo 43 bodmi za 4. a 1. miesto.

sikyna-adac-bielstein-03.jpg

Richard Šikyňa (#102)
„V kvalifikácii sa mi podarilo urobiť iba jedno rýchle kolo. Trať bola veľmi tvrdá a nejako som sa na nej trápil. Aj tak sa mi podarilo skončiť tretí v skupine. Do 1. jazdy mi vôbec nevyšiel štart a šiel som dosť zozadu. Trať nám poriadne nakropili a tak sa ťažko predbiehalo. Ešte k tomu mi aj stvrdli ruky a nakoniec to stačilo iba na 10. miesto. Pred 2. jazdou som bol na seba poriadne nahnevaný a chcel som si napraviť chuť. Štart sa mi podaril lepšie aj keď nebol ideálny. Bol som tam okolo desiatky. Snažil som sa rýchlo dostať dopredu, aby mi jazdci vpredu neutiekli. Dostal som sa až za tretieho Sileiku a jazdil som za ním skoro celú jazdu. Nevedel som nájsť miesto kde by som ho mohol predbehnúť, pretože na trati bola iba jedna rýchla koľaj. Ku koncu jazdy som dal do toho všetko a trochu som zariskoval pri predbiehaní. Bol to tvrdý osobný súboj, ale napokon sa mi to podarilo. Jazdu som dokončil tretí, z čoho som mal veľkú radosť a to hlavne po pokazenej 1. jazde. "

sikyna-adac-bielstein-05.jpg

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
„Trať v Bielsteine bola oproti minulému roku čiastočne zmenená, čím hlavne ubudli miesta vhodné na predbiehanie. Usporiadatelia si okrem toho nevyslúžili ani pochvalu za prípravu povrchu trate, ktorý dostatočne nenaorali a tak bola trať veľmi tvrdá. Nato naliali vodu a miestami to vyzerala ako na kĺzačke, nie ako na prestížnych motokrosových pretekoch. Rišovi takýto povrch príliš nesedel a aj sa to podpísalo pod jeho celkovú pohodu a následne jeho výkon, hlavne v 1. jazde. Musí sa však učiť zvládať aj situácie, keď trať nie je podľa jeho gusta. Podmienky majú nakoniec všetci rovnaké a kto si dokáže zrovnať hlavu, ten z toho nakoniec vyťaží. Štart v 1. jazde úplne pokašlal a ani jazda nebola ukážková. Do 2. jazdy nastúpil z jasným cieľom podať lepší výkon, čo sa mu aj podarilo. Hneď to bolo vidieť aj na výsledku. Kvitujem, že sa ku koncu jazdy rozhodol „pritvrdiť" a inak veľmi dobrého a rýchleho Sileiku predbehol v nekompromisnom osobnom súboji. Vo vrcholovom motokros, kde sú už všetci veľmi vyrovnaní môžu nakoniec uspieť len Tí, ktorí sú odhodlaní ísť až na hranu a sú ochotní vydať zo seba úplne všetko. Po pretekoch sa ešte v nedeľu Rišo presunul do Holandska, kde sa s spolu s Jarom Romančíkom a Peťom Polákom pripravujú na najbližšie víkendové preteky v talianskom Ottobiane. Rišo sa tam zúčastní seriálu majstrovstiev sveta v triede MX2, kde mu len včera definitívne potvrdili miesto v nominačke. Budú to ťažké preteky na piesku, tam Rišovi prosím Vás všetci držte palce." 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri