Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Relykrosový tanec v daždi rozhodol o víťazoch FIA CEZ Trophy

Monday, 23. 10. 2017 - 17:42, Public relations   

Relykrosový tanec v daždi rozhodol o víťazoch FIA CEZ Trophy

Relykrosová FIA Trofej Zóny strednej Európy otvorila aj uzavrela svoju sezónu na SLOVAKIA RINGU. Po marcovom štarte sme na konci októbra spoznali víťazov v ťažkých pretekoch FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross SLOVAKIA RING na dažďom zmáčanej trati.

1496-metrový špecializovaný okruh pozostávajúci z asfaltu a hliny je sám o sebe výzvou, no počasie na SLOVAKIA RINGU ho urobilo ešte náročnejším. Ranný štart sobotňajších tréningov a kvalifikačných rozjázd zdržala hmla, v nedeľu sa o skrátenie programu postaral silnejúci dážď. No aj na to sú pretekári zocelení náročnými podmienkami i tvrdými súbojmi zvyknutí, a tak videli diváci na trati množstvo zaujímavej akcie.

csm-rx-2110-1940-c8cacc4d9b.jpg

V najsledovanejšej triede SuperCars so 600-koňovými monštrami z pohonom všetkých kolies a poriadne hlučným prejavom sa z víťazstva tešil Maďar Tamás Kárai na Audi A1. Zopakoval tak víťazstvo svojho krajana Tamása Pála Kissa z marca. Druhý skončil Rakúšan Max Pucher, ktorý sa však v konečnom účtovaní môže tešiť zo zisku FIA Trofeje Zóny strednej Európy. Náš Juraj Baláž bojoval skvele, no v semifinále musel odstúpiť dve kolá pred koncom z 2. miesta po požiari elektroniky jeho Mitsubishi.

Triedu Super 1600 ovládli Česi: Josef Šusta na Fabii vyhral pred Janom Ratajským a Tomášom Krejčíkom. Slovenský relykros sa mohol tešiť v kategórii SuperTouringCars nad 2000 cm3. V hodnotení týchto pretekov síce zvíťazil Rakúšan Karl Schadenhofer, no Miroslavovi Pospíchalovi aj 2. priečka bohato stačila na obhajobu FIA Trofeje Zóny strednej Európy. Tretie miesto za Schadenhoferom patrí v konečnom súčte roka 2017 nášmu Pavlovi Zacharovi, ktorému tento víkend vypovedal službu jeho SEAT pred semifinále.

csm-rx-2110-1831-d59cb7e4d5.jpg

V SuperTouringCars -2000 sa zrodilo prekvapenie: už istý šampión Roman Častoral pre poruchu Opla Astra OPC nestihol opakovaný štart semifinále a skončil až na 9. mieste, čo je jeho najhorší výsledok v sezóne. I tak však oslavuje zisk FIA CEZ Trophy, pred tento víkend tretím Maďarom Janzerom. Triedu STC-1600 na SLOVAKIA RINGU i v celej sezóne vyhral Daniel Karlovits z Rakúska na Honde Civic pred maďarskými pretekármi Kádárom a Bernát-Lukácsom.

Preteky FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross SLOVAKIA RING boli skvelou pozvánkou na posledné podujatie tohto roka na našom okruhu pri Orechovej Potôni. Bude ním tradičná rely KESKOMOBILE AUTO SHOW v dňoch 10. a 11. novembra.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri