Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Relykros na SLOVAKIA RINGU už tento víkend

Thursday, 19. 10. 2017 - 06:12, Public relations   

Relykros na SLOVAKIA RINGU už tento víkend

FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross prichádza na okruh SLOVAKIA RING ako jedno z posledných tohtoročných vrcholových podujatí. Už 21. a 22. októbra sa dozvieme mená víťazov prestížnej Stredoeurópskej trofeje FIA (FIA CEZ).

Martin Trenkler;ren1998-1.jpg

Parametre relykrosovej trate SLOVAKIA RINGU sú štandardné aj pre Majstrovstvá sveta FIA WRX:

Dĺžka trate: 1 496 metrov
Dĺžka trate + Joker kolo: 1 524 metrov
Šírka štartu: 20 metrov
Maximálna šírka: 20 metrov
Minimálna šírka: 12 metrov
Povrch: 34% nespevnené a 66% spevnené

Martin Trenkler;ren2077.jpg

Pripomeňme si ešte športové pravidlá relykrosu FIA CEZ.

Tréningy: Víkend začína v sobotu ráno sériou voľných tréningov. Počas meraného tréningu môže byť na trati v rovnaký čas najviac osem áut. Každý pretekár je tu povinný spraviť najmenej jedno merané kolo. Trvanie: 3 kolá (dvakrát).

Martin Paľov;ik8a6634-1.jpg

Rozjazdy: Konať sa budú tri rozjazdy, a to v kategóriách SuperCars, Super1600, SuperTouringCars (-1600, -2000 a +2000). Na záver sú tu ešte triedy Historic (-1600, +1600 a 4x4). Trvanie: 4 kolá. Súčasťou sú národné a medzinárodné šampionáty/trofeje Slovenska, Česka, Maďarska a Rakúska.

Martin Trenkler;ren2040.jpg

Semifinálové a finálové jazdy: Záver víkendu patrí dvom semifinálovým a jednej finálovej jazde. Na štart sa tu postaví šesť áut (tri rady po dve autá). Semifinále aj finále potrvá päť kôl. Prví traja v cieli oboch semifinálových jázd sa postavia na rošt veľkého finále. Ak sa jazdec nevie dostaviť na štartovací rošt (semifinále, alebo finále), nahradí ho prvý zo zoznamu nekvalifikovaných (náhradníkov) a odštartuje z posledného miesta. Štart semifinále je plánovaný na nedeľu 11:30 a finále o 13:45. To znamená, že sa diváci u nás môžu skvele naladiť na neskorší večerný prenos Veľkej ceny USA Formuly 1 (o 21:00).

Martin Paľov;ik8a7699.jpg

Pripomeňme si ešte, že víťazom marcového FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross najsilnejšej kategórie SuperCars bol maďarský pretekár Tamás Kiss Pál na Peugeote 208 SC. Udržal za sebou skúseného Rakúšana Maxa Puchera na Forde Fiesta SC. Tretí skončil Maďar Zoltán Vass na Mitsubishi Colt SC.

Martin Trenkler;ren3357.jpg

Desaťdielny seriál FIA CEZ odvtedy navštívil tiež Maďarsko, Poľsko, Česko, Taliansko a Rakúsko. Lídrom priebežného poradia najsilnejších SuperCars je Rakúšan Max Pucher (MJP Racing) na Forde Fiesta pred Aloisom Höllerom a Tamás Kiss Pálom. Z 32 klasifikovaných je náš Juraj Baláž (Mitsubishi Lancer EVO) na 12. mieste.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri