Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Red Bull Racing vymenil Gaslyho!

Monday, 12. 08. 2019 - 16:00, Ľuboš Kašický   

Red Bull Racing vymenil Gaslyho!

Prázdniny vo formule jeden priniesli prvú zmenu v kokpitoch. Neuspokojivé výsledky Pierra Gaslyho vyhodili zo sedla v tíme Red Bull Racing. Vieme, kto ho nahradí.

 

Po tom, ako v roku 2016 za volantom tímu Prema Racing Francúz Gasly vyhral sériu GP2 (dnes F2), tak dostal príležitosť v tíme Scuderia Toro Rosso, kde debutoval v sezóne 2017. Bolo to v dobe, keď mal problémy hriešnik Daniil Kvyat a práve Gasly nasadol do jeho auta. V nasledujúcom roku ho potvrdili na celú sezónu v tíme Toro Rosso a o rok neskôr (2019) už tvoril dvojicu s Verstappenom v Redbulle. Je však celkom možné, že to bol príliš rýchly postup pre talentovaného Pierra z Rouenu a po veľkej cene Maďarska teraz prichádza rozhodnutie, že Gasly bude od nasledujúcej veľkej ceny Belgicka preradený späť do Toro Rossa. Na jeho miesto prestúpil ďalší talentovaný „býček“ Alex Albon (Brit s thajskými koreňmi sedlajúci STR). Prakticky si teda obidva tímy vymenia pilotov.

Ivan Olle;nagy-f1-hungaroring-sunday-20.jpg

„Postavenie RedBullu je výnimočné tím, že má v štartovom poli hneď štyroch pilotov, ktorých môže striedať medzi svojimi tímami Aston Martin Red Bull Racing a Toro Rosso,“ tvrdí suché tímové vyhlásenie. „Tím pre nasledujúcich deväť pretekov rozhodol presunúť Alexa do tímu Toro Rosso, aby mohol na základe jeho výsledkov urobiť rozhodnutie, kto bude za tím Red Bull Racing jazdiť spolu s Maxom Verstappenom v sezóne 2020.“

Ivan Olle;f1-canada-szombat-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri