Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Rakúsko

Rallye Waldviertel 2012 už čoskoro + Promotion Trailer

Thursday, 11. 10. 2012 - 18:25, Zdenka Frývaldská   

Rallye Waldviertel 2012 už čoskoro + Promotion Trailer

FIA European Rally Cup pre strednú Európu bude v tejto sezóne uzatvárať známa Rallye Waldviertel. Prihlásených je aktuálne 74 súťažných posádok zo siedmich krajín Európy, medzi nimi aj 5 českých.

 

Luboš Kubele;saibel51-jpg.jpg

Rakúska Rallye Waldviertel sa uskutoční v dňoch 25. - 27. októbra so zaradením do FIA Európskeho pohára v rally, Majstrovstiev Rakúska, Majstrovstiev Rakúska v historikoch, rakúskeho pohára v rally, pohára Opel Corsa a šotolínového pohára 2012. Trať o celkovej dĺžke 422 kilometrov, z čoho 189 km tvori 15 rýchlostných skúšok prebehne na šotolínovo - asfaltovom povrchu. Preteky odštartujú prvou skúškou už v piatok, pred pol treťou poobede. Tento deň bude ukončovať Nordringská superšpeciálka o dĺžke 2,04 kilometrov. Sobota sa začne krátko po ôsmej hodine ráno a zakončí ju opäť super special stage, na už posádky určite nebudú nič riskovať a odjazdia ju len pre divákov. Vyhlasovanie výsledkov bude prebiehať od 17:55 hod.

Luboš Kubele;baumschlager45-jpg.jpg

Prihlasovanie na rally bolo ukončené 5. októbra, pričom kompletný zoznam prihlásených bude zverejnený až v najbližší utorok. Listina obsahuje aktuálne 74 posádok z Rakúska, Maďarska, Česka, Nemecka, Rumunska, Talianska a Fínska. Najväčším adeptom na víťazstvo bude určite už "novopečený" majster Rakúska v rally, Raimund Baumschlager, ktorý so spolujazdcom Thomasom Zeltnerom odštartujú na Škode Fabia S2000. Veľkou konkurenciou by mu mali byť posádky Grössing - Schwarz (Mitsubishi Lancer EVO IX R4), Harrach - Welsersheimb (Mitsubishi Lancer EVO IX R4), Laivola - Mustalahti (Peugeot 207 S2000) či Neubauer - Ettel (Subaru Impreza STI R4). Na štart sa postaví aj pätica českých dvojíc, medzi ktoré patria Valoušek - Kostka, Orsák - Šmeidler, Černý - Kohout, Adolf - Gross a Mifka - Plachý. Držíme našim susedom palce!

Oficiálna stránka

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri