Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Rakúske tréningy zaujímavejšie, ako francúzska veľká cena

Friday, 28. 06. 2019 - 20:20, Ľuboš Kašický   

Rakúske tréningy zaujímavejšie, ako francúzska veľká cena

Havárie Bottasa, Verstappena, no aj Vettela a Hamiltona dramatizovali piatkové voľné merané tréningy na rakúskom okruhu neďaleko Zeltwegu.

 

Najrýchlejší čas v piatok na Redbullringu zajazdilo ferrari Charlesa Leclerca, ktorý bol o tri desatiny rýchlejší ako Bottas na mercedese. To však nebolo najpodstatnejšie. Aj pod rakúskymi Alpami totiž bolo dosť horúco a fúkal pritom dosť silný nárazový vietor. Zdá sa, že práve on bol vinníkom viacerých „výletov“ mimo trať. Nie je totiž tajomstvom, že dnešné monoposty sú na vietor dosť citlivé a tak si to dnes „vychutnalo“ viacero pilotov.

fe01-62.jpg

Asi najťažšie vyzerajúcu haváriu mal Valtteri Bottas, ktorý sa pošmykol v šiestej zákrute a nebolo mu pomoci. V prvej zákrute zasa odfúklo redbull Maxa Verstappena a na rovnakom mieste sa s veľkým šťastím vyhol bariére aj Vettel na ferrari a Hamilton s mercedesom. Napokon, ak si pozriete počet odjazdených kôl, tak vidíte kto mal problémy.

me01-43.jpg

Okruh Redbullring je jedným z tých divácky príťažlivejších a dá sa predpokladať, že uvidíme v nedeľu oveľa zaujímavejšie preteky, ako pred týždňom na nudnom Le Castellet. Kvalifikácia je síce dôležitá, štartuje sa v sobotu o pätnástej hodine nášho času, no v pretekoch sa dá predbiehať a už teraz sa nevieme dočkať nedeľňajšej veľkej ceny. Tá sa jazdí od 15:10 nášho času.

fp2-results-aut19.jpg

me06-35.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri