Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Prvé víťazstvo Leclerca v F1!

Sunday, 01. 09. 2019 - 16:44, Ľuboš Kašický   

Prvé víťazstvo Leclerca v F1!

Podobne ako Michael Schumacher a Jimmy Clark aj Charles Leclerc získava svoje prvé víťazstvo v F1 na belgickom okruhu Spa-Francorchamps a rodí sa nová veľká legenda.

 

Po pole position získava Monačan Leclerc aj víťazstvo a ukazuje kto už onedlho prevezme prvý volant v Maranelle. Červení pritom prekalkulovali všetky šance Vettela, ktorý najprv išiel príliš skoro na prvú výmenu a prinútil tým všetkých uvažovať nad načasovaním ich zastávok. V čase, keď už však bolo jasné, že Nemcove gumy do konca nevydržia a Vettel bude musieť znova do depa, tak červení znova zaspali a desať kôl pred koncom prezúvať už bolo neskoro. Aj preto Vettelovi zostalo len zemiakové štvrté miesto!

fe08start.jpg

V závere sme čakali, či mercedesy dokážu ešte zaútočiť, no Hamilton sa dokázal priblížiť len na jedinú sekundu a Charles Leclerc zaslúžene víťazí. Druhý teda Hamilton a tretí Bottas. Pre Mercedes cenné body. „Dal som do toho všetko,“ priznal v cieli aj Hamilton. „Ferrari však dnes bolo naozaj rýchle. Možno nám chýbali ešte nejaké kolá.“

fe06-25.jpg

„Splnil sa mi dnes detský sen,“ netajil šťastný víťaz Leclerc. „Žiaľ, včera som stratil svojho priateľa Anthoina, čo môj úspech kalí. Nikdy na neho nezabudnem a venujem mu toto víťazstvo. V závere to bolo ťažké a trápili sme sa s pneumatikami. Víkend však ukázal náš potenciál.“

44k-final.jpg

standings-25.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri