Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Prvé s tretie miesto pred Vikorovcov z Vysokého Mýta

Wednesday, 22. 08. 2018 - 15:48, Ľuboš Kašický   

Prvé s tretie miesto pred Vikorovcov z Vysokého Mýta

Štart na štvrtom podujatí kartingovej sezóny Majstrovstiev Slovenska vo Vysokom Mýte, ktorého súčasťou bol aj Moravský pohár, sa Matejovi aj Gabrielovi Vikorovcom z Lučenca naozaj vydaril. Chlapci obstáli v silnej konkurencii a doviezli si cenné trofeje.


Starší Gabriel Vikor (17 r.), štartoval v triede ROTAX MAX s objemom motora 124,8 cm3, už v sobotňajšej kvalifikácii potvrdil tretím miestom, že ho môžeme zaradiť medzi slovenskú špičku. V nedeľu boli na programe tri preteky v ktorých Gabo dvakrát skončil tretí a raz štvrtý. „V prvých pretekoch sa mi podarilo hneď po štarte posunúť na druhé miesto, no po niekoľkých kolách som znova klesol na tretiu priečku, ktorú som udržal do cieľa," opisuje priebeh víkendu Gabriel Vikor. „Druhé preteky sme zvádzali tesný súboj o tretie až piate miesto v ktorom som po kontakte s ruským pretekárom mal poškodenú káru. Podarilo sa mi však vybojovať znova tretie miesto. V posledných tretích pretekoch sa mi potom nevydaril štart a prepadol som sa o niekoľko miest, ktoré som sa snažil získavať späť a skončil som štvrtý." Celkovo sa tak Gabo Vikor napokon radoval z výborného tretieho miesta v absolútnom hodnotení pretekov MSR v triede ROTAX MAX a pripísal si ďalšie cenné body do priebežného poradia Majstrovstiev Slovenska.

Tibor Szabosi;c30i0220-13.jpg

V silnej konkurencii, ktorá sa zišla do Vysokého Mýta, sa nestratil ani mladší z bratov, iba desaťročný Matej Vikor. V jeho triede ROTAX MICRO MAX sa stretli na štarte licencovaní aj nelicencovaní pretekári. Tí bez licencie, čo je aj Matejov prípad, boli potom hodnotení navyše aj v rámci Moravského pohára.

Tibor Szabosi;c30i0299-16.jpg

„Matej štartoval do prvých pretekov z ôsmej pozície a v cieli skončil absolútne na šiestom mieste, a tiež ako najlepší pretekár v Moravskom pohári," približuje Matejov výkon otec Gabriel Vikor st., ktorý je zároveň aj šéfom V.R. - KART TEAMu. „V druhých pretekoch sa Matejovi nevydaril štart a stratil jednu priečku. V cieli bol siedmy a v rámci pohára druhý. Chuť si napravil v posledný pretekoch, kde si dal pozor na štart. V poslednom kole potom ešte predbehol jedného pretekára a vyjazdil šieste miesto celkovo a prvé v Moravskom pohári." Aj v tejto juniorskej kategórii sa zrátavali body za jednotlivé preteky a tak v súčte víkendu sa Matej Vikor stal víťazom v Moravskom pohári a celkovo mu patrí pekné šieste miesto.

Tibor Szabosi;c30i0109-16.jpg

Majstrovstvá Slovenska pokračujú šiestym podnikom v rakúskom Brucku v dňoch 11.-13.septembra. Ešte predtým sa však bratia Vikorovci z lučenského V.R. - KART TEAMu predstavia na štarte pretekov Slovenského kartingového pohára. Tieto preteky sa konajú už nadchádzajúcu sobotu 25.augusta v Dlhej pri Trnave. Slovenský kartingový pohár sa jazdí ako jednodňové podujatie, keď dopoludnia sa konajú tréningové jazdy a popoludní sú na programe dve súťažné jazdy.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri