Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Pridá Verstappen aj brazílske víťazstvo?

Sunday, 17. 11. 2019 - 12:00, Ľuboš Kašický   

Pridá Verstappen aj brazílske víťazstvo?

Holanďan Max Emilian Verstappen potešil svojho šéfa Christiana Hornera, ktorý oslavuje 45 rokov, svojim druhým pole position v kvalifikácii na brazílsku veľkú cenu 2019.

 

Nedávno Verstappenovi pole position odobrali v Mexiku, keď neubral počas žltých vlajok po Bottasovej havárii. Teraz si to 22-ročný Holanďan vynahradil a konečne pripísal potvrdenú druhú pole vo formule jeden. „Mám naozaj radosť. Veľká vďaka tímu, ktorý pripravil vynikajúce auto. Radosť s ním jazdiť. Poďme to dotiahnuť zajtra do víťazného cieľa,“ neskrýval radosť Mad Max, ktorý čakal na pole poriadne dlho, kým sa mu to v aktuálnej sezóne konečne podarilo prelomiť.

pole2019.jpg

Treba povedať, že redbully naozaj lietal po trati a Verstappen sa počas celého víkendu pohybuje na špičke štartového poľa. A chlapec má aj motiváciu. Ak je totiž rozhodnuté v boji o prvé dve miesta v šampionáte, tak bronzová medaila stále čaká na svojho držiteľa. V hre okrem Verstappena sú aj Vettel a Leclerc, takže môže byť ešte zaujímavé. (Leclerc 249 bodov, Verstappen 235 bodov a Vettel 230 bodov).

rb01-45.jpg

Pekne sa v kvalifikácii darilo aj monopostom tímu Ferrari, ktorý tak hrozne zlyhal v Austine a posilnil špekulácie o svojej pohonnej jednotke. Tým nech sa však zapodievajú múdre hlavy a my si len povedzme, že Leclerc vyjazdil štvrtý čas v kvalifikácii, no po výmene motora bude štartovať o desať miest nižšie. Vettel je na tom o niečo lepšie, lebo zaostal iba desatinu za Verstappenom a bude štartovať ako druhý z prvého radu.

me08-34.jpg

V druhom rade sa zoradia (aj zásluhou Leclerca) obidva monoposty tímu Mercedes. „Som spokojný s tretím miestom,“ tvrdí Lewis Hamilton. „V závodnom tempe sme rýchly a tak to môžu byť zaujímavé preteky.“ Podobný názor má aj jeho kolega Bottas, ktorý síce zajazdil piaty čas, ale štartuje ako štvrtý. „RedBull vyzerá silný, no štart z druhého radu je dobrý a naše auto je v pretekoch veľmi silné,“ verí si Bottas.

q-res.jpg

Pekne zajazdil aj Gasly, ktorý odštartuje šiesty a tešiť sa môžu aj Kimiho fanúšikovia z ôsmeho miesta na štarte. Do desiatky sa dostal aj Magnussen a Lando Norris. Všetci jazdili kvalifikáciu na softoch a preto je zaujímavé pozrieť si aké pneumatiky im ostali do pretekov. Za najrýchlejšiu sa považuje stratégia na jednu zastávku, no či to tak bude ukážu až preteky.

pi01-12.jpg

Každopádne po jednej novej sade tvrdých gúm si nechali v Mercdese aj Ferrari. V RedBulle ich použili a to môže tiež niečo naznačovať (viď Pirelli prognózy). V Brazílii sa v nedeľu štartuje o 18.10 nášho času a sledovať to môžete na RTL alebo Sport2.

pireli-pred-race.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri