Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Pridá Ferrari víťazstvo aj v Rusku?

Friday, 27. 09. 2019 - 20:00, Ľuboš Kašický   

Pridá Ferrari víťazstvo aj v Rusku?

Dvom pilotom dnes patrili dva merané piatkové tréningy. Obaja onedlho oslavujú narodeniny. Komu sa podarí oslavovať víťazstvom?

 

Generačná výmena je na spadnutie aj v F1. Generácia Vettela a Hamiltona už prekročila zenit a mladé šťuky nastupujú štýlom, aký sme kedysi dávno videli u Sennu, či Schumachera. Dnes ešte stále 21-ročný Verstappen a Leclerc si už vyslúžili rešpekt svojich skúsenejších kolegov a je len otázkou času, kedy ich vystriedajú na tróne. Mimochodom Verstappen bude mať 22 rokov v pondelok a Leclerc len o necelé tri týždne neskôr. Náhoda?

Monačana a Holanďana spomíname nie náhodou. Prvý bol najrýchlejším v dopoludňajšom a druhý v popoludňajšom tréningu, keď si pozície vymenili. Na rýchlom ruskom okruhu sa čakalo viac od mercedesov, no tie dopoludnia ako jediné zo špičky jazdili na stredne tvrdých gumách. Keď však zistili, že na konkurenciu s mäkšími pneumatikami nestačí, tak prezuli popoludní tiež. Ani tak sa však nedostali do čela. Bottas skončil tretí a Hamilton štvrtý. Poviete si, veď piatkové časy veľa neznamenajú. No naozaj?

fp2-res-15.jpg

Po troch víťazstvách bolidov z Maranella sa dostáva Mercedes do nezvyčajnej situácie a musí zareagovať. Trať v Soči by mu mala vyhovovať, no pekelne rýchle autíčka s koníkom na skelete sú pri chuti. Aj v Singapure sme si mysleli, že „červení“ nebudú stačiť na „strieborných“ a vieme, ako to dopadlo. Neverme žiadnym prognózam. Počkajme si, čo napovie kvalifikácia a budeme múdrejší. POZOR! Sobotňajšia kvalifikácia štartuje o štrnástej, no nedeľňajšie preteky začínajú už o 13.10 nášho času. Nepomýľte si to.

fe03-42.jpg

rb02-32.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri