Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Predposledná etapa a tretie miesto pre Juraja Vargu

Thursday, 18. 01. 2024 - 16:44, Miroslav Majláth   

Predposledná etapa a tretie miesto pre Juraja Vargu

46. Rally Dakar 2024 sa nezadržateľne blíži ku svojmu koncu. Súťažiaci majú za sebou predposlednú etapu, v ktorej Juraj Varga dojazdil na treťom mieste.

 

Varga Motorsport Team

Predposledná, jedenásta etapa bola pred jej štartom označená organizátorom ako najťažšia v rámci celej 46. Rally Dakar 2024 a to nielen svojou dĺžkou, ale aj jej povrchom, ktorý bol takmer celý kamenný a jazdcom hrozilo množstvo defektov. Etapa smerovala z Al Ula do mesta Yanbu, ležiaceho na brehu Červeného mora, kde sa uskutoční aj zajtrajší cieľ a oceňovanie najlepších súťažiacich z celej tohtoročnej Rally Dakar.

Varga Motorsport Team


„Dnes bolo množstvo príležitostí kde sa dalo poriadne rozbiť. Buď seba, alebo štvorkolku. Celá etapa sa konala v kameňoch a poriadnych balvanoch, čiže poriadny masaker. Síce aj keď organizátor sľuboval najťažšiu etapu tohtoročného Dakaru, mne sa napriek tomu išlo veľmi dobre, lepšie ako v predchádzajúcich dňoch. Trať bola dosť dlhá, ale mám dojem, že sa na nej najviac vytrápili motorky a autá, keďže posledných päťdesiat kilometrov veľmi veľa áut stálo a jazdci so spolujazdcami menili kolesá po defektoch. Bolo tam aj dosť rozbitých áut.

Varga Motorsport Team

Z môjho pohľadu to bolo fajn, z celej trate som mal výborný pocit a celkom rýchle to ubehlo. Samozrejme som musel v prvom rade ísť hlavou, aby som niečo nevyrobil. To sa všetko podarilo a tretie miesto som bral v cieli dnes a v priebežnom poradí som rovnako tretí. Zajtra nás čaká posledná etapa, tak dúfam, že to už dotiahneme až do cieľa bez problémov,“ zhodnotil Juraj Varga svoj výkon v predposlednej etape.

Varga Motorsport Team

Súťažiacich od cieľa 46. Rally Dakar 2024 delí už iba posledná etapa. Tá bude mať celkovú dĺžku necelých tristotridsať kilometrov, pričom meraných bude stosedemdesiatpäť. Podklad bude z takmer troch štvrtín pieskový, ale opäť nebudú chýbať ani kamene. Po absolvovaní dvanástej etapy nasleduje oceňovanie najlepších jazdcov 46. Rally Dakar 2024.

Varga Motorsport Team

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri