Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Pospíchal okorenil ťažký víkend v Máriapócsi víťazstvom

Thursday, 05. 04. 2018 - 20:36, Public relations   

Pospíchal okorenil ťažký víkend v Máriapócsi víťazstvom

Presne jeden týždeň po smolnom Slovakia Ringu dosiahol Miro Pospíchal v maďarskom Máriapócsi na svoje prvé zónové tohtoročné víťazstvo.

Prvé dve kolá seriálu FIA Zóna strednej Európy v rallycrosse delil od seba iba jeden týždeň. A práve ten prebiehal, v slovenskom Pospíchal Teame, dá sa povedať dosť hekticky. Porucha turba na Slovakia Ringu totiž zabezpečila na voľné dni pre mechanikov prácu, v rámci ktorej museli vyriešiť opravu vozidla Volkswagen Polo TDi. Navyše bolo treba opäť po montáži nového turba navštíviť motorovú brzdu, kde ešte všetko nie celkom fungovalo. Nakoniec však všetko dobre dopadlo a Miro Pospíchal sa so svojim tímom mohol vydať na cestu do maďarského Máriapócsu.

image517z.jpg

Ak máte dojem, že opravou a naladením Volkswagenu Polo TDi všetky „nervy" ustali, ste na veľkom omyle. Hektický stav totiž pokračoval už na technickom preberaní.

„Na technickom preberaní nás maďarský technik požiadal o kontrolu turba, čo je normálne. On sa však na turbo ani poriadne nepozrel a hneď skonštatoval, že nemáme použitý správny restriktor, vraj nie je to originál FIA, čo bol totálny blud, keďže samotný restriktor nemá FIA homologáciu a meria sa na ňom iba jeho priemer. Toto všetko oznámil bez akejkoľvek kontroly, jeho vybratia, ba dokonca bez jeho merania. Povedal, že nám naše auto neprevezme a môžeme ísť domov. Následne som restriktor vybral a spolu s posuvným meradlom som mu ho opäť odniesol na kontrolu, no technik si stále išiel svoje a auto nám neprebral. Našťastie hneď v sobotu ráno prišiel na preteky slovenský Športový komisár hovoriaci maďarsky a až on dokázal maďarskému technikovi vysvetliť, že koná proti predpisom a naše auto by mal do pretekov prevziať. Napriek tomu maďarský technický komisári neustále niečo proti nám vymýšľali a zašlo to dokonca až tak ďaleko, že sme tieto represie museli riešiť so slovenským šéfom komisie rallycrossu. Našťastie sa nám podarilo spoločne dokázať, že pravda je na našej strane a nie na strane maďarských technických komisárov," opísal Miro Pospíchal podmienky, ktoré počas veľkonočného víkendu panovali na rallycrossovom podujatí v Maďarsku.

Po všetkých týchto patáliách nakoniec Miro Pospíchal najskôr sobotňajšie tréningové jazdy, ktoré poznačil neutíchajúci dážď, ale aj prvú rozjazdu, ktorá sa už išla na obschýnajúcej trati. Aby toho nebolo málo, Mirovi sa v nedeľu ráno v druhej rozjazde dokonca podarilo vyrobiť jednu drobnú jazdeckú chybu, následkom čoho bola drobná kolízia a „následná zábavka" pre mechanikov. Všetko však mechanici Pospíchal Teamu stihli opraviť na čas a Miro tak mohol pokračovať v pretekoch víťaznou treťou rozjazdou. Po zrušenom semifinále nastupovali jazdci rovno do finále, kde Miro najskôr „operoval" na druhom mieste. Vďaka výbornej jazde sa však následne prepracoval na vedúcu priečku a preteky v skupine STC+2000 jednoznačne vyhral.

29683677-1663008453793684-8249813481215444496-n.jpg

„Som rád, že po všetkých tých nervoch čo sme zažili pred pretekmi, sa mi podarilo vyhrať a pripísať si plný počet bodov do priebežného poradia seriálu FIA Zóna strednej Európy v rallycrosse. Sú to pre mňa, po smole na Slovakia Ringu, veľmi dôležité body. Rád by som poďakoval všetkým, ktorí ma akokoľvek podporujú. Samozrejme veľké ďakujem patrí aj mojim mechanikom a zabudnúť nesmiem ani na Romana Paszkiewicza, slovenského športového komisára, bez ktorého by sme asi do pretekov nenastúpili," dodal záverom Miro Pospíchal.

Pospíchal Team teraz čaká voľný víkend, no na ten ďalší ho už opäť uvidíme na pretekoch, v tomto prípade to bude v rakúskom Melku.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri