Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Popradskí usporiadatelia sa podieľajú na Valašskej rally

Tuesday, 12. 03. 2019 - 16:54, Public relations   

Popradskí usporiadatelia sa podieľajú na Valašskej rally

Majstrovstvá Slovenska v rally 2019 odštartujú úvodnou súťažou v závere marca v Českej republike. Slovenský šampionát premierovo odštartuje Kowax Valašská rally Valmez s centrom vo Valašskom Meziříčí. Jej 38. ročník sa uskutoční v termíne 29. - 31. marca a súťaž je okrem českých majstrovstiev prvýkrát zaradená do seriálu FIA European Rally Trophy (ERT) - Central. Spoluorganizátorom populárnej "Valašky" bude AOS klub Poprad, ktorý už niekoľko rokov úspešne organizuje Rallye Tatry.

Martin Paľov;ik8a4099-3.jpg

K začiatku spolupráce vsetínskych usporiadateľov s najstaršou slovenskou rally pod tatranskými vrcholmi došlo už pred tromi rokmi, keď v roku 2017 vznikol Tatransko-Valašský pohár. "S premiérovým zaradením valaškej rally do slovenského šampionátu sa naša spolupráca prirodzene rozšírila. Náš popradský klub bude na Valašsku zabezpečovať majstrovstvá Slovenskej republiky, čiže slovenskú časť súťaže. Moja práca v organizačnom výbore spočíva v spracovaní prihlášok slovenských posádok a v bezproblémovej komunikácii s nimi. Administratívne preberanie na rally je v podstate hlavným bodom mojej práce," povedal Peter Oravec, predseda AOS klub Poprad a tajomník Rallye Tatry.

Tibor Szabosi;c50q7085-1.jpg

Medzi hlavnými činovníkmi podujatia vo Valašskom Meziříčí nájdeme aj meno riaditeľa tatranskej rally. Stanislav Hanzeli bude vykonávať funkciu činovníka pre styk s jazdcami. "Je to pre mňa úplne nová pozícia a už sa veľmi teším. Poznám rally z trochu iného pohľadu a to z bezprostredného kontaktu s posádkami počas celej súťaže. Na Slovensku pomáhame usporiadateľom so zabezpečením rýchlostných skúšok ako traťoví komisári," povedal riaditeľ Rallye Tatry. Z Popradu na Moravu zamieri približne šesťdesiat usporiadateľov, ktorí sa budú podielať na zabezpečení rýchlostných skúšok.

Martin Paľov;img-4330-8.jpg

Spojením usporiadateľského tímu Rallye Tatry a slovenských organizátorov Valašskej rally pokračuje 3. ročník Tatransko-Valašského pohára. Usporiadatelia oboch súťaží sa snažia prilákať na štart posádky so súťažnými vozidlami slabších objemových tried. "Sme radi, že sa počet zúčastnených posádok zvyšuje. V Poprade, na našej súťaži, opäť radi privítame české posádky v rámci pohárového hodnotenia," uviedol Stanislav Hanzeli, šéf organizačného výboru popradskej rally.

Tibor Szabosi;c50q3906asf-1.jpg

Ďalší spravodajský servis v rámci 46. Rallye Tatry 2019 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk, ktorá dostane od začiatku apríla novú grafickú podobu a na facebookovom profile tatranskej rally.

Martin Paľov;ik8a4172.jpg

Roman ORDELT
tlačový tajomník
46. Rallye Tatry 2019



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri