Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Piata pole position v sezóne pre Bottasa

Saturday, 02. 11. 2019 - 23:25, Ľuboš Kašický   

Piata pole position v sezóne pre Bottasa

Vo vyrovnanom závere kvalifikácie na zajtrajšiu veľkú cenu v Austine bol najrýchlejší Fín Bottas pred Nemcom Vettelom a Holanďanom Verstappenom. Hamilton až piaty.

 

f1-austin-saturday-999.jpg

Fínsky pilot Mercedesu zajazdil už v prvom výjazde tretej časti kvalifikácie rekordný čas okruhu, keď zlepšil vlaňajší rekord Hamiltona o viac ako dve desatiny sekundy. Tesne za ním sa vyskladali v tisícinách časy Vettela (ferrari) aj Verstappena (redbull) a čakalo sa, že druhý výjazd ešte zamieša karty. Nestalo sa a nikto už svoj čas nezlepšil. Poradie na štarte je tak Bottas, Vettel, Verstappen, Leclerc, Hamilton a Albon.

f1-austin-friday-188.jpg

Zaujímavé je, že Lewis Hamilton, ktorý potrebuje k zisku titulu už iba posledné štyri body, nedokázal vyskladať celé čisté kolo a bude štartovať až z tretieho radu. „Bolo to veľmi tesne a som rád, že nikto už svoj čas nezlepšil,“ radoval sa Angličanov tímový kolega, pre ktorého to bolo už piate pole position v tejto sezóne a od tímu má asi zelenú aj do zajtrajšieho súboja o víťazstvo.

f1-austin-friday-158.jpg

„Verím v zajtrajší dobrý štart do pretekov,“ neskrýva nádej Nemec Vettel, ktorý už v Austine už zvíťazil v roku 2013 a hneď päťkrát vyjazdil najrýchlejšie kolo pretekov. Ferrari si verí aj tentoraz a bude chcieť vyťažiť zo svojej momentálnej rýchlosti. Mimochodom, dnes má narodeniny Alan Jones (73 r.), ktorý veľkú cenu Spojených štátov vyhral v októbri 1980, kedy získal svoj jediný titul majstra sveta.

f1-austin-friday-44.jpg

Zajtrajšia veľká cena USA je už 49-ta v poradí (počítame samozrejme aj osem pretekov v Long Beach). Štartuje sa o 13.10 miestneho času, čo pre nás znamená 20.10 nášho času. Vidieť to môžete na kanáloch Sport2 alebo RTL.

q3-res-21.jpg

Foto priamo z texaského Austinu máme priamo od nášho spolupracovníka Ivana Olleho.

f1-austin-friday-24.jpg

f1-austin-saturday-21.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri