Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Petroltrans Rally Team a úspešné Rally Železniki 2022

Tuesday, 23. 08. 2022 - 07:25, T. Szabosi   

Petroltrans Rally Team a úspešné Rally Železniki 2022

Ďalším podujatím zarátavaným do Central Europen Zone (CEZ)bolo Slovinské Rally Železniki, ktoré sa uskutočnilo 19.-20.8.2022. Náš tím reprezentovala posádka Ing. Vlastimil Majerčák s Ing. Jakubom Slovákom na vozidle Ford Fiesta Rally3. Program súťaže bol tento rok rozdelený na dva dni t.j. piatkové ohliadky trate a samozrejme administratívne či technické preberanie a sobotňajšia súťaž s deviatimi rýchlostnými skúškami. Už v piatok sa počasie menilo v niekoľko hodinových intervaloch z tepla na dažďové prehánky a to avizovalo náročnosť trate.

Uroš Modlic;220820-zel-7124.jpg

Majerčák: „Trate sú pekné, no veľmi náročné. Striedajú sa po búrke suché úseky a mokré s vyťahaným blatom. Veľmi bude záležať na správnom nastavení auta. Pevne verím, že nastavenia trafíme presne."

Uroš Modlic;220820-zel-8832.jpg

Slovák: „V Slovinsku som prvýkrát. Nádherná krajina a nádherné RS. Bude to náročné hlavne od rána. Dnes popršalo tak lesné úseky určite ostanú na vode a blate. Sme pripravení, veľmi sa tešíme."

Uroš Modlic;220820-zel-7145.jpg

V sobotu ráno sa počasie umúdrilo no bolo najpravdepodobnejšie, že v lesných úsekoch ostala trať mokrá a na blate. Trate na tomto rally sú veľmi špecifické, nie je možné to prirovnať k ničomu čo sa jazdí u nás. Úzke a klzké asfalty v podstate absolútne bez rovín so stúpaním do veľkého prevýšenia a potom zas šialené klesanie. Skrátka náročná technická trať.

Uroš Modlic;220820-zel-8841.jpg

V.Majerčák: „Tak ako sme predpokladali tá prvá a tretia RS bola na mokrom.  Nakoľko sme mali s Jakubom dlhšiu pauzu tak sme na rozbeh zvolili istotu. Tieto prvé štyri RS sú nové takže som ich šiel aj ja prvýkrát. Myslím, že sme zvolil aj dobré nastavenie a pneumatiky. Sme po prvých doobedňajších štyroch RS a môžem povedať, že zatiaľ všetko funguje a postupne zrýchľujeme.“

Uroš Modlic;220820-zel-3483.jpg

Po obedňajšom servise, ktorý nás mimochodom trošku zaskočil nakoľko bol umiestnený cca 20km od Železnikov v lyžiarskom stredisku v horách a vôbec nie na peknej asfaltovej či betónovej ploche, skrátka každý servisoval kde sa dalo, no môžem smelo povedať, že to malo svoju atmosféru. Po iné roky bolo servisné parkovisko priamo v Železnikoch. V poobedňajších hodinách čakala posádku ešte pätica meraných úsekov. Auto fungovalo perfektne a chlapci zrýchľovali až do poslednej RS po ktorej úspešne prešli cieľovou rampou v centre Železnikov.

Uroš Modlic;220820-zel-10582.jpg

V.Majerčák: „ Mám rád tento pretek. Chodím sem pravidelne. Tie poobedňajšie RS som poznal čo bolo určite vidieť aj na našich prejazdoch. Sme v cieli a spokojní  s výsledkom. Zišla sa tu slušná konkurencia snáď v zastúpení desiatich štátov ak som to správne postrehol. Technika fungovala, spolujazdec a mechanici tiež, mám radosť.“

Uroš Modlic;220820-zel-0690.jpg

J.Slovák: „Tieto RS sú fakt špecifické veľmi technické a náročné na zapamätanie, skrátka v jednom kuse ľava, pravá, ľavá, pravá ... stále do stúpania a potom zas ľavá, pravá, ľavá, pravá ... v brutal klesaní na poriadne brzdy. Zvládli sme to! Veľmi sme si to užívali. Veľmi sa teším.“

Uroš Modlic;220820-zel-11259.jpg

Vlasto s Kubom úspešne prešli cieľovou rampou tejto Rally v nádhernom horskom prostredí a odnášajú si ďalšie cenné body v seriáli CEZ za druhé miesto v kategórii CEZ2, ktorú zatiaľ vedú. Absolútne končí naša posádka na dvanástom mieste čo môžeme tak isto hodnotiť ako úspešné umiestnenie nakoľko prvých sedem bolo R-pätiek. Aj touto cestou obrovské poďakovanie posádke, celému tímu, naším partnerom a samozrejme Vám fanúšikom za podporu.

Ján Slovák PTRT

Fotogaléria teamu z Rally Železniki 2022



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri