Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Pavol Cireň na Hungaroringu s novým autom a hneď víťazne

Tuesday, 19. 04. 2022 - 10:06, Miroslav Majláth   

Pavol Cireň na Hungaroringu s novým autom a hneď víťazne

Otváracie kolo okruhového seriálu FIA Central European Zone, ale aj Slovenských majstrovstiev automobilov na okruhu sa konalo na maďarskom Hungaroringu. Víťazstvo tu bral aj Pavol Cireň.

 

Petr Frýba

Medzi slovenskými jazdcami sa predstavil aj Pavol Cireň s novým vozidlom Mazda MX-5 ND. To Aries Racing Team prevzal iba pár dní pred pretekmi, pričom na prípravu auta v domácich dielňach ostal iba jediný deň. Napriek tomu Paľo predviedol výborný výkon, ktorý ukončil víťazstvom v triede TWCx.

Petr Frýba

„V utorok pred pretekmi sme boli v Holandsku pre našu novú Mazdu MX-5 ND a v stredu ráno sme sa vrátili domov. Keďže už vo štvrtok sme odchádzali do Maďarska, na prípravu auta ostal doma iba jeden deň. Vďaka pomoci cenných rád Rolanda Sikharta, ktorý má s týmto autom už dvojročné skúsenosti, ako aj šikovných rúk Jara Boldiša a Davida Derďáka, by sme to určite nestihli. Všetkým by som rád aj touto cestou poďakoval za obetavosť. Okrem samotnej prípravy auta sme ešte narýchlo museli dať auto otestovať SAMŠ-om a vybaviť športový preukaz za čo patrí veľká vďaka Petrovi Dobšinskému. Po zvládnutí tohto všetkého sme išli s autom, ktoré malo najazdených 0 kilometrov rovno na preteky. Samotné podmienky na pretekoch boli náročné, bolo chladné počasie. V sobotu navyše pršalo. Štartoval som v divízii D4 TWC medzi osemnástimi jazdcami, pričom som dojazdil celkovo na trinástom mieste a štvrtý v triede TWCx. Po sobotňajšom preteku sme urobili trochu iné nastavenie podvozku, pričom v nedeľu sme jazdili už na suchej trati. Podarilo sa mi zrýchliť o tri a pol sekundy na kolo a v cieli z toho hneď bolo deviate miesto celkového poradia a víťazstvo v triede,“ opísal preteky ako aj ich prípravu Pavol Cireň.

Teraz Aries Racing Team čaká príprava Mazdy MX-5 na ďalšie preteky FIA CEZ ESET V4 CUP, pričom na týchto pretekoch sa už v Mazde predstaví nový jazdec tímu.

Petr Frýba

„Áno je to pravda. Toto auto sme od začiatku pripravovali pre nového jazdca nášho Aries Racing Teamu, na Hungaroringu som jazdil len ako záskok. Samozrejme pred samotným štartom nás čaká ešte jeden až dva testovacie dni, aby si nový jazdec zvykol na auto. Bolo to zatiaľ poriadne hektické, ale všetko sa podarilo stihnúť. Samozrejme vďaka patrí nielen už spomínaným chalanom, ale aj reklamným partnerom tímu, bez ktorých by to jednoducho nešlo. Verím, že ich na ďalších pretekoch opäť potešíme dobrými výkonmi,“ doplnil Pavol Cireň záverom.

Aries Racing

Aries Racing Team zdá sa čaká zaujímavá okruhová sezóna. Po Hungaroringu budeme mať možnosť výkony členov tímu vidieť opäť začiatkom mesiaca jún na RedBull Ringu v Rakúsku.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri