Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Zrušenie aprílových pretekov PAV Pezinská Baba

Tuesday, 30. 03. 2010 - 17:15, T. Szabosi   

Zrušenie aprílových pretekov PAV Pezinská Baba

Prvé podujatie Majstrovstiev Slovenskej republiky je zrušené.

Hlavným dôvodom sú financie na projekt. Vzhľadom na pokračujúcu finančnú krízu, miestami možno „prehnanú" opatrnosť mnohých oslovených podnikateľských subjektov a kuvičím hlasom mnohých finančných analytikov, že rok 2010 bude horší ako rok 2009, sa nám, žiaľ, nepodarilo zohnať garantovaný objem peňazí, aby sme bez väčších problémov mohli zrealizovať aprílové preteky. Žiaľ, futbal, hokej, poťažmo golf sú „atraktívnejšími" športami, na ktoré sa peniaze nájdu aj v období celosvetovej krízy, na rozdiel od väčšiny motoristických športových disciplín na Slovensku.

Erik Toček;baba-1.jpg

Ďalším dôvodom je aj skutočnosť, že realizácia tohto projektu nie je a nikdy nebola pre organizačný výbor MDM Racing „zárobkovým biznisom" a záleží nám aj na tom, aby boli zaplatení všetci partneri a najmä ľudia, ktorí by prikladali ruku k realizácii celého projektu a aby sme sa ako realizačný team nezaradili medzi tých, ktorí si dodnes neuhradili svoje záväzky voči partnerom a spolupracovníkom a tvária sa, že majú čistý stôl, bez dlhov.

Roman Pagáč;pagi-19.jpg

A do tretice, je dôvodom aj, bohužiaľ, prístup viacerých ľudí k práci Moniky Šperlíkovej, ktorá na kopcoch nepôsobí jednu alebo dve sezóny, ale venovala tomuto športu už 15 rokov, čo je už dosť dlhá profesionálna prax voči „niektorým odborníkom", ktorí sú na kopcoch, dva, možno tri roky a tvária sa ako „majstri sveta", ktorí majú zjazdené všetky kopce Slovenska, Európy a Sveta, vrátane legendárnych Pikes Peak a majú za sebou aj organizáciu niekoľkých desiatok pretekov, minimálne formátu „majstrovstiev sveta".
Bohužiaľ, súčasná realita na kopcoch nie je už pre mnohých o krásnom, adrenalínovom športe, stotinách sekúnd a fair play, ale o zášti, závisti a neprajnosti.

Erik Toček;baba-154.jpg

Realizačný team MDM Racing už na projekte aprílových PAV Pezinská Baba odrobil viac než dosť, no žiaľ financie, najmä tie chýbajúce, nepustia a aj nám je veľmi ľúto, že sme museli k tomuto kroku pristúpiť.


Organizačný výbor MDM Racing

 

Fotogaléria z AZ pneu Pezinská Baba 2009 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri