Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Päťdesiata siedma priečka pre Bartlomieja Tabina v 48 hodinovke

Friday, 12. 01. 2024 - 18:18, Miroslav Majláth   

Päťdesiata siedma priečka pre Bartlomieja Tabina v 48 hodinovke

46. Rally Dakar 2024 má za sebou úvodnú polovicu súťaže. Tú uzavrela štyridsaťosem hodinová etapa v ktorej do cieľa dojazdil aj jazdec slovensko-českého Jantar Teamu.

 

Jantar Team

Šiesta etapa, ktorá uzavrela prvú polovicu tohtoročnej Rally Dakar bola organizátorom rozdelená do dvoch dní a vznikla z nej štyridsaťosem hodinová etapa. Tá ako sa ukázalo bola veľmi namáhavá a niektorí súťažiaci v nej cieľ jednoducho nevideli. Príčinou boli havárie, technické poruchy, ale k odstúpeniu prispel aj jednoduchý nedostatok paliva. Medzi jazdcami, ktorým sa podarilo úspešne absolvovať 48 hodinovku je aj jazdec slovensko-českého Jantar Teamu, Poliak Bartlomiej Tabin. Dojazdil v etape na päťdesiatom siedmom mieste, pričom v priebežnom poradí mu patrí rovnaká priečka.

Jantar Team

„Som veľmi rád, že Bartekovi sa podarilo absolvovať celú 48 hodinovú etapu bez problémov. Tým pádom má prvú polovicu 46. Rally Dakar 2024 za sebou. Včera absolvoval približne tristopäťdesiat kilometrov, dnes zvyšok. Po odjazdení meraného úseku všetkých súťažiacich ešte čakalo odjazdiť ďalších stodvadsať kilometrov do Shubaytahu, kde naložili motocykle na organizátorský kamión. Ten techniku prevezie do bivaku v Rijáde a jazdci pokračovali do Rijádu letecky. Zajtra je na programe Rest Day, čiže bude trochu času na oddych, ale aj na prípravu Husquarny na druhú polovicu súťaže,“ povedal šéf Jantar teamu Ján Miloň.

Jantar Team

V rámci spomínaného Rest Day, čiže zajtra vám prinesieme Bartekove zhodnotenie prvej polovice Rally Dakar, jeho prvé dojmy zo súťaže, čo ho na Dakare prekvapilo a podobne.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri