Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Otec Kimi Räikkonen podporuje Save the Children

Monday, 04. 11. 2019 - 17:12, Ľuboš Kašický   

Otec Kimi Räikkonen podporuje Save the Children

Medzi pretekmi v Austine a Mexiku si populárny Fín Kimi Räikkonen našiel čas na deti a ich podporu.

 

 

Tento týždeň bude väčšina webov písať o šiestom titule Lewisa Hamiltona, no my sa zameriame iným smerom. Pre život na tento planéte oveľa zásadnejším. Nestratíme pritom kontakt s automobilovým športom.

alf03.jpg

Určite len málokto z vás vie, že v roku 1919 vznikla na podnet dvoch sestier v Anglicku nadácia (vtedy vlastne ešte fond) s cieľom pomôcť hladujúcim deťom v porazenom Nemecku a Rakúsko-Uhorsku. V londýnskej Royal Albert Hall v máji 1919 Fond zadefinoval ciele poskytovať pomoc deťom trpiacim na následky vojny a ešte v decembri 1919 ho podporil aj vtedajší pápež Benedikt XV. Save the Children sa časom rozrástla na celosvetovo fungujúcu organizáciu, cieľom ktorej je pomáhať všetkým deťom na našej planéte, ktorým sa nedostáva základných podmienok vo vzdelaní, zdravotníctve, či bežných podmienkach, a to nielen v prípade vojnových konfliktov, či prírodných katastrof.

alf01-2.jpg

Jeden z programom fondu Save the Children sa volá HEART a má pomáhať liečiť emočne stresované deti prostredníctvom umenia. Pilot tímu F1 Alfa Romeo Racing, Kimi Räikkonen, navštívil deti zapojené do tohto projektu v Mexiko City. „Videl som tu veľa pekných vecí, hoci veľa z týchto detí nemá podmienky a bezpečné miesto, kde by sa mohli učiť. Najkrajšie bolo vidieť ich sa smiať. Som rád, že som mohol spolu s našim tímom prispieť na dobrú vec,“ povedal fínsky pretekár, ktorý je sám otcom dvoch detí.

alf02-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri