Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Oslava srdca na kolesách

Wednesday, 03. 10. 2018 - 11:08, Ľuboš Kašický   

Oslava srdca na kolesách

V Galante sa už po štvrtýkrát zišli nadšenci motorizmu z celého Slovenska i okolitých krajín, aby sa radovali spoločnej vášni napáchnutej benzínom a adrenalínom.


V našich končinách sme si zvykli oslavovať už kadejaké sviatky. Niektoré nás dokonca „dobrovoľne" vyháňali do ulíc! Jeden zaslúžený sviatok nám však stále chýbal - Sviatok všetkých motoristov. Sviatok naprieč všetkými disciplínami voňajúcimi benzínom, spoločnou vášňou a veľkým motoristickým srdcom.

Tibor Szabosi;asf-2433-7.jpg

„Pravdou je, že väčšina z nás si už ani nevie predstaviť deň bez auta, motorky, či iného dopravného prostriedku. Motorizmus nám oddane slúži a s radosťou nás zabáva. Kto tomu čo len raz lepšie pričuchne, tak sa musí zamilovať," odhaľuje svoje srdce automobilový pretekár z Galanty, Martin Juhás. „Sú to už štyri roky, čo sme s priateľmi dostali myšlienku, že by sme mohli spravili stretnutie všetkých nadšencov motorizmu. Milovníkov áut, motoriek, motoristického športu, či veteránistov. Jednoducho spojiť ľudí ich spoločnou vášňou. Prvý ročník Zrazu nadšencov motorizmu v Galante sme zorganizovali za mestom bez nejakých väčších skúseností. Prekvapilo nás však koľko prišlo áut a ľudí. Povzbudilo nás to a o rok sme sa posnažili ešte viac, aby to dostalo nejakú úroveň. Postupne sme to vyladili a tretí ročník sme vlani presunuli už do centra mesta."

Tibor Szabosi;asf-2592-2.jpg

A organizátori z MRM Motorsport Galanta, Občianskeho združenia Templars a HIM Motoshop sa naozaj pochlapili aj tento rok. V nedeľu 30.septembra zaplavili centrum Galanty „mašiny" najzvučnejších mien a najladnejších kriviek počínajúc vzpínajúcim sa koníkom z Maranella, cez báječné „ameriky" až po dôstojné legendy dávnych rokov. „Uzatvorili sme hlavnú ulicu, kde sa konali ukážky pretekárskych áut a nad hlavami dokonca prelietalo lietadlo, ktoré je rovnako súčasťou osláv všetkého, čo má motor a páchne benzínom," pokračuje Martin Juhás. „Sme nesmierne radi, že nám vyšlo počasie a prišli tisícky nadšencov motorizmu, aby si tento sviatok užili spoločne s nami. To, že sa to podarilo zorganizovať je však aj zásluha mesta, ktorého zástupcom chcem týmto za všetkých veľmi poďakovať. Rovnako tak by to nebolo možné bez pomoci všetkých bezpečnostných zložiek, hasičov a záchranárov. Všetci odviedli super prácu a sme im za to vďační."

Tibor Szabosi;asf-2587-3.jpg

Jedným z vrcholov galantského sviatku motoristov bola aj účasť úspešného nitrianskeho pretekárskeho tímu Sladecka Motorsport, ktorý do Galanty priviezol svoje nové Lamborghini Huracan. „Vždy sa tešíme, keď vidíme, aký záujem majú ľudia o automobilový šport," vraví Juraj Sládečka. „Chodili sa fotiť, vypytovať a podelili sa s nami o radosť z krásneho vydareného motoristického dňa. Je to úžasné podujatie, ktoré urobilo ľuďom radosť a to je dôležité. Na takéto akcie chodíme naozaj radi." Nitrianske „Lambo", ktoré v tejto sezóne vyhrávalo preteky v Zóne strednej Európy v triede GTC sa potom predviedlo v plnej paráde na hlavnej ulici Galanty a dodalo podujatiu ten správny adrenalín.

Tibor Szabosi;asf-3144-1.jpg

Vydarený sviatok všetkých motoristov dopĺňal bohatý sprievodný program a vyvrcholil dobrým pocitom a radosťou z oslavy spoločnej vášne, ktorá dokáže ľudí spájať a robiť život krajším a pestrejším. V Galante sa zrodila nová tradícia, ktorej želajme mnoho ďalších úspešných ročníkov.

Tibor Szabosi;asf-3046-1.jpg

 

Fotogaléria Zraz nadšencov motorizmu Galanta

Fotogaléria Zraz nadšencov motorizmu Galanta II

 

Tibor Szabosi;asf-2714-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri